Суд заборонив Харківському осередку «Молодої Просвіти» проводити акцію на захист української мови

Жанна Титаренко  |  Неділя, 3 червня 2012, 00:49
Після того, як в автора законопроекту про двомовність Вадима Колесніченка невідомий герой поцілив старим кедом, громадянський рух «Відсіч» започаткував ще одну всеукраїнську акцію протесту проти даного законопроекту: 5 червня зібрати якомога більше старих смердючих кедів і кросівок і відправити їх до Верховної Ради України.
Суд заборонив Харківському осередку «Молодої Просвіти» проводити акцію на захист української мови

 

Таку ініціативу підтримав Харківський осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта».

Заяву на проведення акції від «Молодої Просвіти» до Харківської міської ради подавала Світлана Шкурай. Про судове засідання їй нічого не повідомляли.

Повідомили лише про рішення Харківського окружного адміністративного суду та про повідомлення працівників міліції, які скаржаться міському голові Геннадію Кернесу на труднощі з охороною громадського порядку:

«В центральній частині міста постійно перебуває велика кількість громадян, а також досить інтенсивний рух автотранспорту. Враховуючи те, що мешканці і гості міста з неповнолітніми дітьми відвідують центральну частину міста з метою культурного відпочину, і проведення заявленого мітингу з заявленими 50 особами що викрикують лозунги може викликати їх негативну реакцію та обгрунтоване обурення».

З аналогічною судовою забороною зіткнулось і Харківське відділення партії ВО «Свобода».

Але попри всі заборони, громадські організації повідомляють, що акція відбудеться і запрошують усіх охочих 5 червня приходити на Майдан Свободи. Початок акції об 11.00.

Документи про заборону акції розміщено тут.

 

comments powered by HyperComments