Харків відвідали представники товариства «Мале Коло» та послідовники «Руху 1 грудня», який започаткував Кардинал Любомир Гузар

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 4 червня 2012, 10:53
Вітання від кардинала Української Греко-Католицької Церкви Любомира Гузара, презентація діяльності товариства «Мале Коло» і тренінг з вироблення узгоджених рішень за методикою Тараса Плахтія - така програма зібрала понад пів сотні представників Харківської інтелігенції.
Харків відвідали представники товариства «Мале Коло» та послідовники «Руху 1 грудня», який започаткував Кардинал Любомир Гузар

 

Вітання від Любомира Гузара передав представник товариства «Мале Коло» Петро Камінь.

«Любомир Гузар прохав передати свої вітання Харкову. Дуже шкода, що блаженіший не зміг приїхати особисто через поганий стан здоров’я», - зазначив Петро Камінь.

У товаристві «Мале Коло» зібралися громадські діячі, письменники, журналісти і підприємці. В Харкові про діяльність товариства розповіли Павло Жовніренко, Петро Камінь, Тарас Плахтій, Сергій Сергієчко, Сергій Захарченков, Володимир Щербина, Сергій Моша і Павло Правий.

«Ми не приїхали навчати. Ми приїхали  Вас підтримати», - зазначив Петро Камінь.

(Члени товариства "Мале Коло" знайомляться з харківською інтелігенцією)

У товаристві «Мале Коло» (яке намагається протистояти злочинним діям чинної влади) не обирають голову чи якогось очільника під іншою назвою. Члени товариства працюють групами. Керівника обирають лише для виконання якогось одного конкретного завдання. Таким чином товариство «Мале Коло» уникає загрози того, що їх керівника куплять перед виборами аби чинитимуть на нього політичний, чи, навіть, фізичний тиск.

Значна частина товариства «Мале Коло» підтримують «Рух 1 грудня», який започаткував кардинал Любомир Гузар. Основна мета цього руху полягає в тому, щоб в Україні відбулась революція на духовному, а не на фізичному рівні. І чим швидше люди навчаться любити один одного, подолають комплекс меншовартості, почнуть більше прагнути до духовних цінностей – тим швидше Україна стане цивілізованою державою з високим рівнем життя. Народ, який прагнутиме жити правдою, і прагнутиме відповідати за свої вчинки і за свій вибір уже не обиратиме таку владу, яку маємо зараз.

Представники харківської інтелігенції у своїй більшості погодилися з прагненнями товариства «Мале Коло» та «Рухом 1 грудня» і спробували організувати свою діяльність за методикою Тараса Плахтія.

(Тарас Плахтій пояснює авторську методику вироблення узгоджених рішень та прислухається до коментарів харківців)

Присутні заходу розділилися на 5 груп по 9 людей кожна. Перша група визначала мету, місію та обирала стратегію діяльності харківської інтелігенції; друга – пропонували довгострокові проекти, які має здійснювати харківська інтелігенція; третя – середньострокові цілі; четверта – короткострокові; п’ята – організаційний супровід.

 

На першому етапі роботи за методикою Тараса Плахтія у кожній з п’яти груп кожен учасник коротко висловлював свої ідеї, решта учасників занотовували його пропозиції, але без обговорень. Подобається чи не подобається, згоден чи не згоден – мусиш занотувати.

Потім усі учасники груп переходили в перехресні групи для обговорення. На цьому етапі роботи кожен учасник попередньої групи потрапляв у нову групу, в якій зібрано по одному учаснику з п’яти попередніх груп. Таким чином утворилося 9 перехресних груп. Кожен учасник висловлював свої власні ідеї і пропозиції та пропозиції кожного члена попередньої групи. Інші критикували почуте та доповнювали своїми пропозиціями, які кожен занотовував.

(Обговорення у перехресній групі)

На третьому етапі роботи учасники поверталися у свої групи, де записували пропозиції без обговорень. Вони висловлювали те, що почули у перехресних групах, трішки дискутували і записували остаточну резолютивну частину всієї групи.

Зокрема, було визначено, що інтелігенція має стати взірцем і штовхаючою силою суспільства, сформувати мотивацію у народу йти за інтелігенцією, створити механізм контролю влади, виробляти імунітет проти болячок суспільства та висувати консолідуючі ідеї українського народу.

Задля цього іншими групами було запропоновано створити постійно діючий круглий стіл харківської інтелігенції, організувати інформаційний супровід діяльності цієї структури та сприяти тому, аби якомога більша частина інтелігенції могли стати публічними особами.

(Товариство "Мале Коло" дарує українську символіку)

comments powered by HyperComments