Тренажери на Червоношкільній набережній поламалися

Сергій Чадромцев  |  Вівторок, 19 червня 2012, 00:01
Шість із дванадцяти тренажерів, встановлених за ініціативою міської влади на набережні, абсолютно не придатні для занять. Метал, із якого вони зроблені, лопається, болти розкручуються, підшіпники випадають. Покриття теж не витримує, внаслідок чого з’являється ржавчина. Турніки і бруси, що розташовані поряд, слабо закріплені в землі й хитаються.
Тренажери на Червоношкільній набережній поламалися

 

Про плани реконструкції Червоношкільної набережної й установки на ній двох спортивних майданчиків 28 травня 2008 р. в ході прес-туру повідомив начальник Харківського міського управління комунального господарства Віктор Кітанін та екс мер Харкова Михайло Добкін.

Михайло Добкін підкреслив, що Червоношкільна набережна – це «ворота в центр міста, через які в’їжджають всі гості Харкова, що претендує бути європейським містом». Тоді ж мер подав цю ідею – передати декілька частин набережної підприємствам «общепита», щоб вони, «роблячи тут бізнес, зняли навантаження з бюджету і власним коштом утримували цю територію в належному стані».

Міські двори також рясніють червоно-жовтими ігровими і спортивними майданчиками, які викликають великий інтерес у мешканців. Однак, уже після декількох місяців їх експлуатації виявляються дефекти – стирається фарба, тренажери риплять, підшіпники починають клацати. У Комінтернівському районі мешканці скаржаться на те, що зєднання на нових тренажерах їм доводиться регулярно самотужки змащувати, тому що вони створюють неприємні звуки. На вулицях Тарасівській і Лебединській можна побачити пісочниці з відірваними бортами і качелі без качель. Зустрічаються також пісочниці без піска.

Повсюди, місто облаштовують майданчиками київської компанії-виробника «Inter Atletika» (ООО «Центр дитячого і спортивного обладнання»). Компанія має широкий асортимент тренажерів, дитячих майданчиків, спортивного-ігрового обладнання, обладнання для стадіонів, а також синтетичних покриттів.

12 квітня поточного року за результатами тендера Департаментом житлового господарства Харківської міської ради була укладена чергова угода на придбання 581 комплекту дитячих ігрових спортивних майданчиків на суму 14 млн. 630 тис. грн. Із них 198 майданчиків придбано в ООО «Центр дитячого і спортивного обладнання» на суму 3 млн. 420 тис. грн.

На сайті компанії приведений прас-лист з переліком цін на 1 квітня поточного року. Наприклад, стандартна пісочниця 1950 на 1950 мм., що установлюється в міських двориках коштує 2100 грн., одинарні качелі на металевих стійках – 4900 грн., бруси – 300 грн., тренажер «лижі» - 3000 грн. Дитячі ігрові комплекси для дітей віком від 7 до 12 років коштують від 22 до 205 тисяч гривень.

 І все це з гарантією на 1 рік. «Гарантія не розповсюджується на випадки вандалізму, застосованого до нашого обладнання», - йдеться в прас-листі. «Вартість установки обладнання за межами Київської області складає 25% від вартості обладнання».

comments powered by HyperComments