Захисники тварин готуються до судової апеляції

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 19 червня 2012, 22:19
Співробітники Київського райвідділу міліції прирівняли акцію на захист безпритульних тварин, що відбулася 17 червня поточного року, до адміністративного правопорушення. Правоохоронці під керівництвом заступника начальнику райвідділу Максима Кисельова склали адмін. протокол і направили справу на розгляд до суду.
Захисники тварин готуються до судової апеляції

 

Засідання Київського районного суду міста Харкова відбулося сьогодні ввечері. До захисту директорки центру усиновлення тварин Олени Ратнікової-Фон-Зассе долучилися адвокат Максим Корнієнко та громадські діячі Харківщини, які виступають проти знищення безпритульних тварин.

Співробітники міліції та Харківської міської ради вимагали стягнути з Олени Ратнікової-Фон-Зассе штраф у розмірі від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів (точний розмір штрафу мав встановити суд).

Київський районний суд міста Харкова, керуючись статусом пенсіонерки Олени Ратнікової-Фон-Зассе, виніс попередження.

Однак адвокат Олени Ратнікової-Фон-Зассе Максим Корнієнко стверджує, що акція на захист безпритульних тварин відбувалась цілком законно.

Повідомлення про проведення акції на захист тварин було подано 16 червня  о 22.25. Сама акція розпочалася наступного дня о 17.30.

«Стаття 39 Конституції України не вимагає нічого більшого, окрім подання повідомлення про проведення подібних акцій. І те що суд визнав дану акцію адміністративним правопорушенням є порушенням статей 10 та 11 Європейської Конвенції про захист прав людини», - коментує Максим Корнієнко.

До того ж, за словами Максима Корнієнка, свідчення працівників міліції і співробітників Харківської міської ради перечать одне одному.

Виходячи з вищевикладеного, захисники тварин готують апеляційний позов з вимогою визнати акцію на захист безпритульних тварин законною, а її організаторів, зокрема Олену Ратнікову-Фон-Зассе – невиновними.

comments powered by HyperComments