Загинув знаний харківський поет Леонід Талалай

Жанна Титаренко  |  Середа, 27 червня 2012, 15:13
Вечір пам'яті Леоніда Талалая відбувся в Харківському осередку Спілки Письменників України. Було повідомлено, що поет загинув зовсім неочікувано і трагічно. Незадовго до смерті дружина Леоніда Талалая народила сина.
Загинув знаний харківський поет Леонід Талалай

Друзі поета згадували, що за грошову премію від Спілки Письменників він купив насос. Версію самогубства письменники, які добре знали Леоніда Талалая, відкидають і вважають його загибель нещасним випадком. Кажуть, що він впав у погріб і його обличчя було дуже розбитим.

«Я не вірив у його смерть», - згадує голова громадської організації «Спадщина» Валерій Дяченко.

Валерій Дяченко також презентував одну з книг Леоніда Талалая «Неврахований час».

«Леонід Талалай підтримував і першу, і другу дружину… Дуже любив Вінграновського… Багато про кого дбав, не афішуючи про це. Допомагав вступати до Спілки Письменників Насті Янковській та іншим молодим поетам», -  зазначив відомий харківський письменник Віктор Бойко.

Харківська письменниця Люцина Хворост згадує, що познайомилася з творчістю Леоніда Талалая з журналу «Березіль».

«3 липня в книгарні «Є» відбудеться вечір пам’яті Леоніда Талалая», - повідомила Люцина Хворост, зазначаючи, що його творчість має бути популяризована серед загалу.

«Жодної курсової й магістерської роботи по творчості Леоніда Талалая ще не було. Будемо працювати над цим питанням», - зауважив професор кафедри української мови Харківського національного університету ім. Каразіна і подякував організаторам вечора за зустріч і спогади про поета.

comments powered by HyperComments