Працівники міліції побили організаторів безстрокової акції протесту проти нового мовного закону

Жанна Титаренко  |  Середа, 4 липня 2012, 16:20
У Спілці Української Молоді відбулися міжорганізаційні збори, на яких було вирішено розпочати безстрокову акцію протесту проти нового мовного закону. Перші намети встановили на Майдані Свободи о 22.00 (вчора, 3 липня).
Працівники міліції побили організаторів безстрокової акції протесту проти нового мовного закону

Організатори акції надіслали до міської ради спеціальне письмове повідомлення про проведення акції. Але о 23.30 бригада працівників міліції на чолі з Михайлом Катаною почали вимагати, щоб учасники акції негайно згорнули намети і розійшлися.

"Михайло Катана ногами потрощив два намети і потоптав прапор України", - повідомляє один з організаторів акції Дмитро Пилипець.

За словами Дмитра Пилипця, працівник міліції Михайло Катана був разом з одним із заступників міського голови Геннадія Кернеса.

Потім приїхало ще декілька міліцейських автівок і силоміць забрали організаторів акції до відділку міліції.

"Били по голові, в живіт, знущалися як хотіли", - згадує Дмитро Пилипець.

До відділку також забрали матір Дмитра Пилипця. Жінці стало дуже зле. Вона почала непритомніти. Швидка приїхала аж через дві години. Ліків ніяких не було.

У відділку міліції на організаторів акції - Дмитра Пилипця і Романа Черемського склали по два протоколи адмінпорушень: один за проведення акції, другий - за непокору працівникам міліції.

Дмитро Пилипець зазначає, що заборонити проведення акції має право лише суд. Відповідного рішення суду на руках у правоохоронців не було. Тому вони не мали права забороняти акцію. Але, незважаючи на це, працівники міліції повідомили про потребу негайно скласти протокол адмінпорушення.

Дмитро Пилипець відмовився їхати до відділку і запропонував скласти відповідний протокол на місці подій - на Майдані Свободи. Після цього була дана команда для примусового затримання.

Під ранок організаторів акції відпустили на волю.

Сьогодні на Майдані Свободи вже відбулося декілька акцій протесту проти нового мовного закону.

Невелика група людей вже зголосилася стояти на Майдані Свободи цілодобово. Встановити намети працівники міліції не дозволяють, посилаючись на те, що намети є малими архітектурними формами і на їх встановлення потрібний спеціальний дозвіл Харківської міської ради.

comments powered by HyperComments