"Кернеса - на лісоповал!!!" - скандували учасники пікету Харківської міської ради

Жанна Титаренко  |  Четвер, 5 липня 2012, 18:00
Під стінами міської ради учасники протесту розгорнули плакати з фотографіями вирубаних дерев та величезними згарищами, які утворилися після випалювання зрубаних стовбурів і гілок у Парку Горького.
"Кернеса - на лісоповал!!!" - скандували учасники пікету Харківської міської ради

"Зелений Фронт", екологічна група "Печеніги", Всеукраїнське об'єднання "Свобода", громадські організації "Трудова Харьківщина" та "Боротьба" - це далеко не повний перелік організаторів і учасників акції.

Збір підписів на захист Парку Горького розпочався досить успішно.

"Дуже мало людей відмовлялося поставити свій підпис за збереження Парку Горького. Підписувалися майже всі. Протягом пікету, до нашої акції протесту приєдналося багато нових людей", - зазначає одна з лідерів "Зеленого Фронту" Світлана Шкурат.

"У Харкові багато занедбаних футбольних майданчиків. Наведіть лад там. Нам не потрібен футбол за рахунок лісу", - зазначали учасники акції протесту.

Водночас знаний харківський громадський діяч Ігор Рассоха висловив свої сумніви щодо того, що на місці вирубки дійсно будуть футбольні майданчики, а не готелі чи якісь атракціони.

Під час пікету також було зазначено, що Харківська міська рада вивела Парк Горького із статусу рекреаційної зони, спростивши цим самим видачу дозвільних документів на вирубки і забудову.

comments powered by HyperComments