«Парк Горького, якого немає». У Харкові відбувся акустичний концерт на захист улюбленого парку від вирубки під приводом “реконструкції»

Ірина Гончарова  |  Неділя, 8 липня 2012, 15:08
Концерт на захист Парку Горького відбувся на незаконній просіці ввечері 6 липня. Ініціатива проведення цього фестивалю-природника під назвою «Парк Горького, якого немає», виходила від самих музикантів. Інформація про підготовку концерту поширювалася через соціальні мережі.
«Парк Горького, якого немає». У Харкові відбувся акустичний концерт на захист улюбленого парку від вирубки під приводом “реконструкції»

 

Концерт був абсолютно, стовідсотково природним - ніяких сцен, підсилювачів, колонок, мікрофонів та інших електроприладів. Музика - виключно акустична. Публіка була дуже різноманітна. Старше покоління представляли, в основному, активісти громадських організацій. Було  багато молоді. До речі, крім шанувальників певних груп і музикантів, які прийшли тільки через те, що в програмі концерту значилися їхні кумири, багато було тих хлопців і дівчат, які прийшли саме через бажання врятувати парк, захистити дерева, висловити своєю присутністю підтримку екологам, які відстоюють зелені легені міста.

Концерт вела координатор «Зеленого фронту» Світлана Шкурат, яка закликала присутніх не сидіти і слухати, як це заведено на концертах в бетонних коробках залів, а рухатися, брати участь в процесі: танцювати, підспівувати, допомагати музикантам аплодисментами.

На концерті виступили групи та виконавці: «Fox Bay», Євген Бережний, «Кривоструй», Ольга Попова і її команда (Маша та  Сергій),  Денис Дермановський, Павло Алдошин, Олексій Копилов, Igor Sirodzha.

Практично всі учасники і глядачі підписали петицію на захист парку. У кулуарах точилися дискусії про те, як врятувати решту парку від знищення, а в перервах між виступами музикантів екологи зверталися до присутніх з закликом не бути байдужими до знищення природи.
За останніми розвідданими «Зеленого фронту», рубка дерев, які ще залишилися, була запланована на ніч з 6 на 7 липня. Концерт продовжив життя цієї частини парку принаймні на добу ...

Докладніше:  "Автоматов нет — берем наперевес гитары! + видео".

 

comments powered by HyperComments