Харків відвідав Народний депутат України Андрій Шевченко

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 9 липня 2012, 23:27
Круглий стіл присвячений обговоренню спільної програми дій об'єднаної опозиції завершився низкою конкретних пропозицій і критикою вже створеної програми. До участі в написанні опозиційної програми розвитку країни може долучитися кожен небайдужий мешканець України. Сьогодні опозиційні сили аналізували проблеми української молоді і пропонували шляхи їх вирішення.
Харків відвідав Народний депутат України Андрій Шевченко

Лідер Харківського осередку Молодого Народного Руху Павло Куц запропонував спеціальну програму масового інформування студентів про їх обов'язки і права, зокрема, пільги, соціальні виплати тощо.

Під час обговорення також була запропонована програма спеціальних податкових пільг для підприємців, які братимуть на роботу молодих спеціалістів одразу після закінчення вишів. Однак ця пропозиція тут же була розкритикована як ще один фінансовий тягар для держави.

Обговорюючи соціальні програми опозиційні лідери також звернули увагу на те, що понад 50% молоді у віці від 20 до 40 років хочуть виїхати з України. Виходячи з цього, було запропоновано спрямовувати більше зусиль на патріотичне виховання молоді, а не різноманітні соціальні програми для студентів, новонароджених тощо.

Член екологічної групи від партії ВО "Батьківщина" Юлія Юдіна зазначила, що опозиція має обов'язково запропонувати дієву програму пропаганди здорового способу життя, оскільки здоров'я народу є досить вагомим чинником у розвитку країни.

А Харківський викладач Віктор Гаркавець наголосив на тому, що розвиток освіти не можна планувати таким чином, як розвиток якоїсь промислової галузі.

Учасники зустрічі визнали непродуктивність багатьох програм опозиційного уряду Юлії Тимошенко та теперішньої опозиції.

"Ми всі разом зробили багато для того, щоб поховати цей щирий протест українського народу проти чинної системи влади", - зазначив Народний депутат України Андрій Шевченко.

Досить оптимістичне бачення розвитку України висловив депутат Харківської облради Іван Варченко. Він привів декілька прикладів дитячих спроб налагодити власний бізнес (здавати в оренду власний велосипед чи ролики і купити собі насіння, чи організувати щось інше, подібне до цього).

Щодо конкретних дій, то Іван Варченко нагадав досить відомий і перевірений метод: "На день виборів заховай паспорт своєї бабусі або відправ її на відпочинок".

comments powered by HyperComments