Молодь та духовність - це співставні поняття

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 10 липня 2012, 02:46
Літня Біблійна школа за участі американських волонтерів зібрала активну молодь та інших, небайдужих до питань духовності, мешканців Харкова. Молитовну зустріч на Святій Літургії, присвяченій відкриттю Літньої Біблійної школи, доповнили співом українських народних та духовних пісень, роздумами про останні слова Ісуса Христа та власне усвідомлення повноти Божої любові до грішників.
Молодь та духовність - це співставні поняття

У своїй проповіді пастор громади "Всіх Святих" Української Лютеранської Церкви Віктор Хаустов нагадав слова зі Святого Письма про радість Івана Хрестителя в утробі Єлизавети, цим самим підкресливши, що життя людини починається з моменту її зачаття, а не народження.

До питань подальшого християнського виховання дітей звернувся голова Харківського обласного осередку "Братства політв'язнів і репресованих" Анатолій Здоровий. Він розповів про співпрацю зі східним осередком Українського Біблійного Товариства в напрямку розповсюдження дитячих Біблій та інших книжок, які сприяють розвитку дітей, в тому числі й духовному. Зібрані україномовні книжки члени братства дарують до дитячих бібліотек.

На відкриття Літньої Біблійної школи також завітав Харківський громадський діяч, голова Харківської обласної молодіжної громадської організації "Надія націїі" Олексій Корнев і поділився деякими завданнями своєї організації.

Прихожанам і гостям храму було дуже цікаво познайомитися з американськими волонтерами Філіпом і Майклом. Як виявилося, батько Філіпа і батько Майкла є пастирями. Філіпу 19 років, навчається у Вісконсенському лютеранському коледжі на вчителя музики. Майклу - 20. Він вирішив стати пастиром. До України приїхав вдруге. Волонтери з нетерпінням чекають свого соціального служіння дітям, яких вони навчатимуть малювати, співати і пізнавати Слово Боже через слухання і читання Святого Письма.

Лідер молодіжного руху проекту "Україніка" Юлія Ашурко привітала присутніх заходу з відкриттям Літньої Біблійної школи і висловила своє щире бажання служити Україні
і її людям, як своєму ближньому.

Тему виховання й духовності продовжила керівник проекту "Україніка" Ніна Баласанян. Крім цього вона розповіла про домовленості з Українською Лютеранською Церквою про співпрацю в цьому напрямку.

Відомі джазові співачки Кристина й Лаура Марті завітали до Харкова з програмою українських народних та духовних пісень, яка розпочалася з молитви за
Україну, а завершилася гімном "Україніки" - піснею на слова Володимира Сосюри і музику Лаури Марті "Любіть Україну".



Глядачі не хотіли відпускати співачок, тому сестри Кристина й Лаура Марті виконали декілька пісень з авторського альбому "Крунк".

Після гучних оплесків сестри Лаура й Кристина Марті запросили своїх шанувальників на сольний концерт, який відбудеться 27 вересня о 18.00 у Харківській обласній філармонії.



Своїми враженнями після концерту прихожани і гості храму охоче ділилися за святковим частуванням.

comments powered by HyperComments