"Вони хочуть, щоб ми 4 місяці до виборів говорили про мову, а не розікрадені гроші й корупцію!" - з круглого столу присвяченого мовному питанню

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 10 липня 2012, 03:54
З нагоди візиту до Харкова Народного депутата Верховної Ради України Андрія Шевченка відбулася прес-конференція, учасники якої проаналізували новий мовний закон і рівень свободи слова на Харківщині.
"Вони хочуть, щоб ми 4 місяці до виборів говорили про мову, а не розікрадені гроші й корупцію!" - з круглого столу присвяченого мовному питанню

Депутат Харківської обласної ради Іван Варченко зазначив, що: "Готель, стадіон та аеропорт - це лише 10% витрачених коштів на "Євро-2012". А де інше? І саме зараз вони хочуть, щоб ми говорили про мову".

"Владі більше нічого сказати. Ми в трійці країн, де найважче вести бізнес, де 9 з 10-ти газет та 9 з 10-ти журналів видається російською мовою", - продовжив думку народний депутат Андрій Шевченко.

Під час обговорення також було зазначено, що новий мовний закон дозволяє працівникам міліції говорити татарською, грецькою чи іншою мовою зареєстрованих національних меншин. Те ж саме стосується і працівників прокуратури. Але що буде тоді, коли якийсь документ знадобиться Генеральній Прокуратурі України чи іншим інстанціям державних установ - про це в законі нічого не сказано.

Під час круглого столу харківські журналісти розглядали мовний закон як один із напівхаотичних кроків теперішньої синьо-білої влади.

Були висловлені думки, що даний закон ухвалили в другому читанні задля того, щоб президент України Віктор Янукович міг на нього накласти вето, привернувши до себе цим певну позитивну прихильність потенційних виборців.

Спротив учасників акції протесту проти нового мовного закону і водночас проти партійної символіки Андрій Шевченко пояснив так: "Люди дуже різні. Одні кажуть - заберіть партійну символіку; інші - питають: де Ви були, коли нас били беркутівці?.."

Після прес-конференції Андрій Шевченко відвідав учасників цілодобової акції протесту, що вже 6 днів поспіль стоять на Майдані Свободи у Харкові.

comments powered by HyperComments