Працівники міліції заборонили демонстрантам встановити захисний тент від сонця. Організаторів акції протесту викликали до суду

Жанна Титаренко  |  Неділя, 15 липня 2012, 16:52
Спеціальну тканину розміром 2х3 метри демонстранти придбали за власні кошти. Але, як тільки тент почали встановлювати, на Майдан Свободи одразу прибігло 10 працівників міліції і силоміць змусили згорнути захисну тканину.
Працівники міліції заборонили демонстрантам встановити захисний тент від сонця. Організаторів акції протесту викликали до суду

Про це та інше «Справжній варті» повідомив один з головних організаторів мовного майдану Дмитро Пилипець.

За словами Дмитра Пилипця, працівники міліції назвали тент малою архітектурною формою і заборонили його встановлювати, посилаючись на відсутність спеціального дозволу від Харківської міської ради.

«Встановлювати тент для захисту припаркованого автомобіля дозволяють, а для захисту людей – ні», - коментує Дмитро Пилипець.

Повістку до суду Дмитро Пилипець отримав у суботу. Жодних матеріалів по справі йому не надходило. Протоколи адміністративних порушень, у яких працівники міліції звинуватили організаторів акції 3 липня (перший день акції протесту проти нового мовного закону) суд повернув на доопрацювання, посилаючись на те, що протоколи були складені неправильно. Що записали працівники міліції у нових протоколах, поки що невідомо.

Судове засідання Дзержинського районного суду міста Харкова відбудеться 16 липня (у понеділок) о 9.45 за адресою: пр. Перемоги 52В, суддя Руднєва О.О., кімната 110, справа №2011/11590/22.

comments powered by HyperComments