Наталія Сукачова розповіла про насильницьку госпіталізацію і знущання в Харківській обласній психіатричній лікарні №3

Жанна Титаренко  |  Неділя, 15 липня 2012, 18:12
Потерпіла від насильницької госпіталізації і знущань була випадково помічена учасниками пікету Харківської обласної психлікарні №3, який відбувся 24 квітня поточного року.
Наталія Сукачова розповіла про насильницьку госпіталізацію і знущання в Харківській обласній психіатричній лікарні №3

Тоді жінка встигла сказати лише своє ім’я та прізвище. Дехто з учасників пікету пізнав Наталію Сукачову, оскільки вона досить часто брала участь у різних акціях протесту проти деструктивних дій влади різних урядів.

Захист Наталії Сукачової ускладнився пошуком інформації про потерпілу, зокрема, дати народження, адреси і дати госпіталізації. До того ж, працівники відділення №10 Харківської психіатричної лікарні №3 фізично змусили Наталію Сукачову написати добровільну згоду на лікування.

Нарешті, Наталія Сукачова вийшла на волю і розповіла про всі знущання, які вчиняють над хворими цього закладу.

«3 рази на день дають перловку, інколи пшоняну кашу, то велика радість. Руки можна помити тільки у відрі з водою з хлоркою. Всі крани перекриті. Там страшенна антисанітарія. У душ пускають лише один раз на місяць на 2-3 хвилини. У туалет не пускали. У палаті стояло відро з сечею… Не уявляю як я все це витримала», - загадує Наталія Сукачова (плаче).

«Забрали мене туди за борги за квартиру. Це комунальна квартира. Квартира 3 місяці була відчинена. На двері наклеїли стрічку, ні штампів, ні підписів не було. Але Бог милував, не обікрали», - додала потерпіла.

Наталія Сукачова також стверджує, що на автівці швидкої приїхали не медики, а замовники її квартири.

«Це Сердюк Сергій Володимирович. Він працював колектором», - зауважила Наталія Сукачова.

Наталія Сукачова також стверджує, що Сергій Сердюк, який претендує на її помешкання, бив її по обличчю, вона скаржилася на нього в прокуратуру, але прокуратура і суди її не захистили.

За словами потерпілої, госпіталізованих до відділення №10 Харківської психіатричної лікарні №3 можуть місяцями не виводити на вулицю. Люди сидять взаперті. Такі умови утримування Наталія Сукачова називає тюремними. До того ж, потерпіла скаржиться на примусове лікування різними хімічними препаратами, після якого її стан здоров’я значно погіршився.

«Дуже дякую всім, хто брав участь у пікеті Харківської обласної психіатричної лікарні №3. Я вже не очікувала, що коли-небудь вийду звідти. Ви подарували мені волю», - Наталія Сукачова передає свою вдячність усім людям, що долучились до її захисту.

comments powered by HyperComments