Поштовхом до припинення голодування Жанни Титаренко стало різке погіршення самопочуття

Юлія Данько, Богдан Бардаков  |  Вівторок, 24 липня 2012, 18:47
Дізнавшись про те, що Жанна Титаренко вже не встає через запаморочення, співорганізатор Мовного майдану Дмитро Пилипець викликав швидку медичну допомогу.
Поштовхом до припинення голодування Жанни Титаренко стало різке погіршення самопочуття

«Перші запаморочення розпочалися в неділю. Була сильна нудота і слабкість. Але через декілька годин стало легше. У понеділок після 11 ранку у мене не було сил сидіти на стільці, знову почалися запаморочення. Була змушена лягти на каремат, хоча дуже хотілося продовжити дискусії, що відбувались на Майдані Свободи щодо нового мовного закону», - згадує Жанна Титаренко.

«Я хотіла продовжити голодування принаймні ще на декілька днів, але дуже багато людей, зокрема, громадських і церковних діячів, наполегливо прохали припинити голодування. І за  проханнями єпископа Української Лютеранської Церкви (УЛЦ) В’ячеслава Горпинчука, єпископа Харківського і Богодухівського Української Православної Церкви Київського Патріархату Лаврентія, молодіжного руху проекту «Україніка» і власне учасників Мовного майдану я погодилася, щоби викликали швидку медичну допомогу», - додала Жанна Титаренко.

Коли члени молодіжного руху проекту «Україніка» дізналися про голодування Жанни Титаренко вони негайно зібралися і поїхали на Майдан Свободи.

Побачивши різке погіршення стану здоров’я Жанни Титаренко, вони почали вмовляти її припинити голодування та долучатися до різних проектів, спрямованих на розвиток Української держави.

«Відповідальність за сьогоднішній день лежить на старшому поколінні. Нашу молодь треба берегти, піклуватись про неї, освідомлювати і розвивати. Особливо важливе значення має духовний розвиток. Необхідно готувати гідних керівників й управлінців нашої держави. І це неможливо зробити швидкоруч. Кого ми підготуємо, – таке майбутнє нас і очікує», - зазначила керівник проекту руху «Україніка» Ніна Баласанян.

Наполегливо прохав припинити голодування і пастор громади «Всіх Святих» УЛЦ Віктор Хаустов.

«Закликаю коритися Слову Божому та не порушувати заповідь: «Не вбивай», - зауважив Віктор Хаустов та помолився за одужання Жанни Титаренко і здоров’я всіх учасників Мовного майдану.

Після огляду голодуючої лікарі повідомили, що Жанна Титаренко потребує стаціонарного лікування. Однак 4-та міська лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги відмовилася від госпіталізації голодуючої.

«Був підвищений пульс, тиск, температура, запаморочення, сильна слабкість, нудота… Лікарі активно пояснювали, що голодування шкодить здоров’ю і не впливає на владу. Я намагалася пояснити цей вчинок, але розмова була односторонньою. Після коротенької дискусії лікарі викликали таксі і я поїхала додому», - пояснює Жанна Титаренко.

Сьогодні Жанна Титаренко почуває себе значно краще, однак через запаморочення і сильну слабкість за межі квартири вийти не може.

comments powered by HyperComments