Ветеран Другої Світової війни вже рік оббиває пороги міської ради. Його будинок майже повністю згорів і старенький дідусь залишився без житла

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 20 серпня 2012, 23:31
Сьогодні Микола Каптанний в черговий раз прийшов до Харківської міської ради прохати хоч якийсь прихисток на зиму. Пожежа сталася восени минулого року. Однак до сьогодні питання житла залишається відкритим.
Ветеран Другої Світової війни вже рік оббиває пороги міської ради. Його будинок майже повністю згорів і старенький дідусь залишився без житла

 

«У моєму будинку майже все згоріло. Пожежники нарахували понад 149 тисяч збитків. Але нового житла чи матеріальної допомоги я так і не отримав. Залишилася одна малесенька обгоріла кімнатка. На одному ліжку – моя старенька дружина. Вона лежача. Все життя пропрацювала лікарем. На другому ліжку – я. Води і туалету в будинку немає. Холодно. Прийде осінь. Що я робитиму?..», - плаче Микола Каптанний.

«Бігаю до сусідів по воду. Стареньку помити, погодувати треба. Я слабну. Сили вже не ті. Мені дуже важко ходити по воду. Боюся, що взимку не зможу. Ми загинемо в цьому будинку…», - продовжує ветеран Другої Світової війни.

Однак жоден чиновник Харківської міської ради прийняти Миколу Каптанного так і не погодився. Навпаки, один з працівників міської ради нахамив старенькому, мовляв, ордени й медалі часів Другої Світової війни носити вже не модно.

(Микола Каптанний в черговий раз попрохав допомоги і знову отримав відмову)

За словами Миколи Каптанного, чиновники постійно посилаються на брак коштів і вирішення проблеми відкладають на невизначений час. Старенькому також нагадують про те, що він має доньку, яка повинна йому допомагати.

«Але моя донька інвалід. Вона не може ходити. Дивлюсь на неї, плачу. Віддаю частину своєї пенсії на ліки», - пояснює Микола Каптанний.

Микола Каптанний мешкає по вулиці Волочаївській в Орджонікідзевському районі міста Харкова. Вирішувати проблему житла або матеріальної допомоги місцева райдержадміністрація також відмовляється.

Почувши таку жахливу історію за захист Миколи Каптанного взявся харківський правозахисник Максим Корнієнко. Після ознайомлення з документами правозахисник уже підготував декілька звернень до міських чиновників.

comments powered by HyperComments