В окружній виборчій комісії № 175 регіональна "агресивно-слухняна" більшість вже засекретила власні документи

Середа, 5 вересня 2012, 13:22
У виборчому окрузі № 175 (центр - м. Дергачі, Харківська область) представники партії Регіонів «творчо вдосконалюють» Закон «Про вибори народних депутатів України».
В окружній виборчій комісії  № 175  регіональна "агресивно-слухняна" більшість вже засекретила власні документи

Під час засідання окружної виборчої комісії, на прохання одного з її членів від Української народної партії А.Кравченко надати для ознайомлення список комісії, член ОВК від Партії регіонів Н.Зінькова висунула наступну вимогу (мовою оригіналу): «Якщо хтось вмішується в роботу комісії і член комісії не дає працювати комісії, ми можемо поставити питання і зробити зауваження члену комісії. Прошу зробити зауваження А.Кравченко і проголосувати за це…».

Комісія, особливо не переймаючись законністю такої вимоги, слухняною більшістю (11 проти 3-х), проголосувала за цю пропозицію.

Цього стало замало і далі пішли ініціативи «выдворить» та вивести зі складу комісії неугодного опозиційного її члена.

Нагадаємо: Закон України «Про вибори народних депутатів України» не передбачає норм про право членів комісії виносити зауваження чи попередження своїм колегам. Тієї Інформації, безперешкодне право на яку член комісії має згідно п.4 частини 7 статті 36 відповідного Закону, йому досі не надали.

comments powered by HyperComments