Харківці б’ють на сполох. Очікується масова загибель каштанів, кленів і лип

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 17 вересня 2012, 23:45
Дерева гинуть через посуху. Комунальне підприємство «Харківзеленбуд» офіційно підтверджує інформацію про численні порушення правил догляду за зеленими насадженнями.
Харківці б’ють на сполох. Очікується масова загибель каштанів, кленів і лип

 

У більшості частин міста полив дерев у засушливе літо не здійснювався. До того ж, відстань від тротуарної плитки до стовбура дерева нерідко буває зменшеною у 8 – 10 разів від норм, які визначені у «Правилах утримування зелених насаджень в населених пунктах України».

Вирішенням цієї проблеми вже декілька місяців поспіль займається знаний громадський діяч, член «Зеленого фронту» Сергій Чадромцев.

«З настанням осені видно, що багато дерев загинуло, а ті, що біля доріг, перебувають у жахливому стані. Я прохав міську владу і департамент комунального господарства вчасно організувати догляд за зеленими насадженнями: поливати їх відповідно до «Правил утримування зелених насаджень». Але належної реакції не виникло», - зауважив Сергій Чадромцев..

 «Я подав інформаційний запит у комунальне підприємство «Харківзеленбуд» з метою розібратися з тим, як часто поливаються дерева на центральних вулицях міста. Із отриманої відповіді видно, що комунальне підприємство «Харків Зеленбуд» не дотримується «Правил догляду за зеленими насадженнями… Може комусь здається, що дерева були й будуть і їх не треба доглядати, але це не так. Клімат змінюється і КП у веденні якого перебувають зелені зони теж має змінювати свою політику, тому що зелені насадження є частиною комфортних умов проживання у місті», - додав Сергій Чадромцев.

Копії документів з даної теми розміщено нижче.

comments powered by HyperComments