У Харкові урочисто відзначили 70 річницю створення Української повстанської армії

Ірина Гончарова.  |  Неділя, 14 жовтня 2012, 17:34
14 жовтня у Харкові відбулася урочиста хода вулицями міста з нагоди 70-річчя створення Української повстанської армії. Учасники ходи зібралися о півдні біля пам'ятника Тарасу Шевченку, де заспівали патріотичні пісні.
У Харкові урочисто відзначили 70 річницю створення Української повстанської армії

Після цього учасники вишикувалися у колону з державними і червоно-чорними прапорами і пройшли центральними вулицями міста до пам’ятного каменя УПА у Молодіжному парку. Біля пам’ятного знаку УПА відбулася панахида, яку відслужив єпископ УПЦ КП владика Лаврентій а також виступили представники громадських патріотичних організацій Харкова.

Учасники мітингу згадали, що пам’ятний камінь УПА був встановлений у Харкові рівно 20 років тому і вистояв всупереч всім спробам антиукраїнських сил його знищити. Промовці закликали до державного визнання ОУН-УПА. Учасники заходу знов вишикувалися у колону з патріотичними піснями та гаслами повернулися до пам'ятника Тарасу Шевченку, де продовжили відзначення свята Покрови, Дня українського козацтва та ювілею створення УПА.

В урочистих заходах взяли участь кілька сотень харків’ян. Колону супроводжувала велика кількість працівників міліції.  Провокатори з проросійської організації “Оплот», які напередодні  погрожували зірвати урочисту ходу, так і не з’явилися.

Більше фото дивись тут.

Відео з  Харкова 

comments powered by HyperComments