Жовтневий райсуд міста Харкова задовольнив частину позовних вимог лідера громадянського руху «Екоцид.net» Олени Решетько

Жанна Титаренко  |  Субота, 17 листопада 2012, 03:07
Суддя В. Труханович призначила судово-медичну експертизу, яка визначить ступінь завданої шкоди здоров’ю позивачки Олени Решетько. На цей час судові засідання будуть призупинені.
Жовтневий райсуд міста Харкова задовольнив частину позовних вимог лідера громадянського руху «Екоцид.net» Олени Решетько

 

На останнє судове засідання Олена Решетько принесла оригінал своєї трудової книжки і надала її для ознайомлення представнику відповідача та суду.

«Я не працювала на шкідливих виробництвах і маю професійні захворювання легень та низку інших хвороб», - зазначила Олена Решетько під час засідання.

Позивачка та група підтримки з місцевих мешканців екологічно забрудненого мікрорайону сподіваються, що судова експертиза буде об’єктивною і вважають рішення суду про таке призначення своєю маленькою перемогою.

«Якщо суд призначив експертизу, яка визначатиме ступінь завданої шкоди здоров’ю Олени Решетько через діяльність Харківського коксового заводу, значить суд визнав, що така шкода була і саме через діяльність цього підприємства», - вважає член руху «Екоцид.net» Сергій Берлінський.

А доки триватимуть експертизи і перерва в судових засіданнях «Екоцид.net» планує провести низку акцій з інформування населення про рівень захворюваності у різних частинах міста Харкова.

comments powered by HyperComments