Харківці вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. У Молодіжному парку з’явився новий пам’ятний знак

Жанна Титаренко  |  Неділя, 25 листопада 2012, 05:58
Жалобна хода від майдану Конституції до Молодіжного парку завершилася панахидою за спокій душ загиблих у цей страшний період. Короткі виступи мали громадські діячі та політики. Свічки пам’яті запалювали на Майдані Свободи та біля пам’ятника Тарасу Шевченку.
Харківці вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. У Молодіжному парку з’явився новий пам’ятний знак

Цього дня на майдані Конституції зібрались представники партії Конгрес Українських Націоналістів, Народного Руху України, українського козацтва та низки інших громадських організацій і партій.

Вперше до заходів із вшанування пам'яті жертв Голодомору приєднався новий молодіжний рух проекту «Україніка».

Жалобну ходу вів голова Харківського осередку партії Конгрес Українських Націоналістів Богдан Дяків.

Під час вшанування пам’яті загиблих у період 1932-1933 рр. неодноразово наголошувалося, що головними організаторами Голодомору в Україні були: Постишев, Каганович, Косіор, але злочини цих постатей, на жаль, мало відомі серед загалу. Їх іменами названі проспекти та вулиці в місті Харкові. Цей факт дуже засмучує національно свідомих людей і нестерпно обурює нащадків тих, хто пережили цей страшний період.

Скорботна колона зупинялась біля пам’ятника Великому Кобзарю Тарасу Шевченку. А після коротенької молитви і покладання квітів рушили до Молодіжного парку.

До 24 листопада у Молодіжному парку було встановлено новий пам’ятний знак загиблим у період 1932-1933 рр. та борцям за волю України.

Панахиду за спокій душ загиблих в роки Голодомору відправив єпископ Харківський і Богодухівський Української Православної Церкви Київського Патріархату Лаврентій. Продовжив молитву Архієпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко).

Під час жалобного мітингу виступали громадські діячі, політики і священики. Завершився захід язичницьким служінням, яке відправив керівник місцевої громади Іван Зозуля.

Свічки пам’яті запалювали на Майдані Свободи та біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Загиблих вшановували хвилиною мовчання. Цього вечора учасники акції роздавали шматочки житнього хліба та згадували померлих у роки Голодомору зі своїх родин.

comments powered by HyperComments