В харківських школах виховують патріотів

Неділя, 2 грудня 2012, 08:47
Українська молодь завжди була і є пріоритетним напрямком у вихованні справжніх патріотів України, бо вона - є майбутнім нашої держави. Саме тому, активісти ГПО «Українська справа» вирішили іти до українського шкільництва аби в Харкові ставало більше патріотів нашої держави, які будуть знати й шанувати українську землю, традиції та історію власного народу.
В харківських школах виховують патріотів

Харківська обласна організація ГПО «Українська справа» розпочала патріотичне виховання молоді в школах м. Харкова. Перший урок з патріотичного виховання відбувся для десятикласників однієї з харківських шкіл. Урок було розпочато з визначення, що для молоді є патріотизмом, які його форми прояву, хто для них особисто є патріотом, а хто ні. Було проведено історичні паралелі, старшокласники згадали історичні постаті, завдяки яким здобувалась українська незалежність.

Разом з учнями та вчителем було розібрано цитати визначних українців, аби підкреслити тему уроку, й на основі цих цитат було проведено гру-обговорення, детально розібрано різницю між патріотизмом та націоналізмом.

Під час дискусії кожен учень отримав матеріали про патріотизм і націоналізм, аби в майбутньому орієнтуватись у цих поняттях більш глибоко.

Це був добрий початок гарної української справи. Тепер інші школи Харкова й області чекатимуть проведення в їхніх стінах уроків патріотизму. У вашій школі ще не було проведено урок патріотизму? Тоді ми йдемо до вас!

Слободянюк Олексій,

Харківська обласна організація

ГПО «Українська справа».

comments powered by HyperComments