Пікет з подарунками: Громадська організація «Зелений фронт» привітала працівників прокуратури з професійним святом

Ірина Гончарова  |  Неділя, 2 грудня 2012, 11:26
1 грудня - День працівників прокуратури України. Напередодні кілька десятків активістів-екологів з організації «Зелений фронт» прийшли до Обласної прокуратури з «привітаннями».
Пікет з подарунками: Громадська організація «Зелений фронт» привітала працівників прокуратури з професійним святом

На початку акції учасники  висловили щиру подяку тим співробітникам прокуратури, які перемогли в суді загарбників лісу і повернули в державну власність незаконно забудований березовий гай у П’ятихатках. Нагородою для них став  календар із зображенням березового гаю з дарчим написом.

А от інших працівників прокуратури вітати ні з чим. Але без подарунків ніхто не залишився. В «заначці» у екологів були і клізма, і м'ячик і багато-багато інших «нагород» для тих чиновників, з вини яких ми втрачаємо ліси, береги річок,  парки і навіть знаменитий український чорнозем.

Від захисників парку Горького прокурори отримали протигаз і жалобний вінок. Хоч і порушила прокуратура кримінальну справу за фактом вирубки дерев у тенісних кортів, але так нікого і не притягнула до відповідальності. Отже, не навчаться захищати зелені насадження - будуть ходити у протигазі на роботу.

Захисники Лісопарку прийшли з м'ячем. Щоб прокурори футболили м'яч, а не їхні скарги. Також активісти виготовили для чиновників спеціальні окуляри, щоб ті краще бачили правопорушення.

Пасочки, совочок – для тих, хто розслідує незаконний видобуток піску.  Точніше не розслідує. А піщані кар’єри, тим часом, вже помітно з космосу.

З рекламною газетою прийшли активісти, які протидіють видобутку чорнозему, продаж якого забороняє українське законодавство. У газеті підкреслені всі 300 оголошень «продам чорнозем». Але прокуратура закрила всі кримінальні справи по чорнозему, бо начебто «не знайшла винних». Знайти винних і мають допомогти оголошення.

 А захисники лісу, на території сіл Жовтневе та Борщова принесли в нагороду клізму. Клізма з написом «За ліси» стала символом всієї акції.

Найболючіші проблеми природоохорони екологи виклали у резолюції пікету. Разом із подарунками і резолюцією представники пікетувальників попрямували до прокуратури. Та поки вони спілкувалися з черговим прокурором, до пікету вийшли екологічний та земельний прокурори. Вони пообіцяли вжити всіх заходів і у всьому розібратися. Може, нарешті прокуратура, озброєна подарунками екологів, відреагує на злочини як належить?

 

comments powered by HyperComments