Проти ідеолога організації «Патріот України» Олега Однороженка висунуто нові звинувачення

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 4 грудня 2012, 12:36
Конфлікт стався 26 листопада поточного року під стінами Дзержинського райсуду міста Харкова. Журналіст медіа групи «Адвокат-Консалтинг» Андрій Бородавка подав заяву про вчинення хуліганського нападу і перешкоджання журналістській діяльності. Водночас Олег Однороженко обвинувачення заперечує.
Проти ідеолога організації «Патріот України» Олега Однороженка висунуто нові звинувачення

Саме того дня мало відбутись судове засідання у справі членів громадської організації «Патріот України». Під стінами суду перебували закордонні журналісти з French TV M-6 (six). Члени громадської організації «Патріот України» та їх рідні давали інтерв’ю.  І в цей час паралельну відеозйомку почав вести журналіст Андрій Бородавка.

Дружина заарештованого лідера громадської організації «Патріот України» Юлія Білецька попрохала А. Бородавку припинити відеозйомку. На цьому також наполягали члени організації та їх рідні. Однак паралельна відеозйомка продовжувалась.

Після цього мати ідеолога організації «Патріот України» Олега Однороженка почала кричати і закривати зайву відеокамеру сумкою. Виникла сварка, але відеозйомка продовжувалась. Зрештою все стихло. Юлія Белецька давала чергове інтерв’ю і раптом стався новий конфлікт.

З відеозапису видно (починаючи із 7 хв.), що спочатку журналістка, яка брала інтерв’ю в Юлії Білецької, звернула свою увагу в бік і передала мікрофон оператору. Потім чути крик Андрія Бородавки. З відео видно, що камера падає.

Адрій Бородавка одразу ж покликав працівників міліції і заявив про те, що Олег Однороженко вибив у нього з рук відеокамеру. Однак Однороженко такі обвинувачення заперечує і називає цей факт брудною замовною провокацією чинної влади. Мати Олега Однороженка та ще одна знайома спочатку почали вигукувати, що Бородавка сам випустив з рук свою відеокамеру, а потім одна жінка почала стверджувати, що він її зумисне кинув і здійняв галас.

«А хто це бачив?», - заявив Олег Однороженко одразу після конфлікту.

«Ніхто не вибивав. У Вас бєлочка», - заявив у присутності правоохоронців ще один член організації «Патріот України». Решта – мовчали.

Заяву А. Бородавки про те, що О.Однороженко дійсно вдарив його в плече і вибив з рук відеокамеру підтвердило два свідки, один з яких – Олексій Корнєв.

comments powered by HyperComments