Вітаємо переможців Фестивалю козацьких бойових мистецтв та турніру шабельного бою!

Жанна Титаренко  |  Середа, 19 грудня 2012, 12:38
У місті Красноград Харківської області в рамках Фестивалю козацьких бойових мистецтв «Козак –Гуляй 2012» відбувся турнір шабельного бою пам’яті Вячеслава Радченка. Організували цей фестиваль Красноградська школа козацького фехтування Булат і Харківська обласна громадська організація козацтва та офіцерів запасу «Наша Воля». Це одні з небагатьох організацій, які займаються практичною роботою з виховання молоді та розвитком козацьких бойових мистецтв і традицій.
Вітаємо переможців Фестивалю козацьких бойових мистецтв та турніру шабельного бою!

 

Фестиваль розпочався з промови Анатолія  Івановича Богаєвького, керівника ШКФ Булат. Саме йому належить ідея проведення такого фестивалю.

«Нарешті здійснилось те, що так довго планували.  Радий, що цю ідею підтримали та допомогли здійснити харківські козаки організації «Наша Воля». Надіюсь, що цей фестиваль  стане початком відродження славних бойових традицій Слобожанщини», - зазначив Анатолій Богаєвський.

Далі учасники фестивалю виступали зі своїми показовими програмами.

Від такої кількості справжніх козаків глядачі були вражені.

А те що виробляли вони своїми шаблями, то словами просто не передати. І відбувалось все це під музичний супровід, що додавало ще більшого захвату.

 

Звичайно, не обійшлось свято й без бойового гопаку, який вправно продемонстрували козаки харківської школи бойового гопака «Наша Воля».

А ще, як нащадки славних характерників, вони показали, що їх не беруть ні гострі гвіздки та ножі, ні бите скло і цегла розліталась від їх ударів.

Після показових виступів та козацьких ігор, які проводились на фестивалі, було розпочато турнір козацького фехтування пам’яті Вячеслава Радченка.

Відкривав турнір отаман Козацтва «Наша Воля» Олег Борисюк.

У своїй промові він зазначив: «що життя річ непередбачувана. Ніхто не знає коли воно розпочнеться і коли закінчиться. І цей турнір ми назвали в честь нашого козака побратима, який пішов в інший світ молодим. Він був відкритою, чесною та порядною людиною. На жаль, так склалась його козацька доля. Вячеслав Радченко прожив коротке життя, але жив козацтвом, жив шаблею, і саме він розпочав цей напрямок у Харкові. Тому щоб його ім’я  жило вічно, ми прийняли рішення проводити щорічно турнір його імені. Щоб його справа продовжувалась».

Промова закінчилась хвилиною мовчання.

В турнірі прийняли участь більше 30 козаків, які змагались в різних вікових категоріях.

Серед переможців – козаки та козачки різних козацьких організацій.

Діти до 12 років: Басовець Денис – 1 місце, Якілюнас Денис – 2, Петрик Іван – 3.

Юніори до 15 років: Ярмухаметов Дмитро – 1, Місілюк Владислав – 2, Хоменко Ігор – 3.

Дівчата: Мулюкіна Добронрава – 1, Іонова Уляна – 2, Іонова Анастасія – 3.

Дорослі: Дрюк Олександр – 1, Стадник Віктор – 2, Субботін Михайло – 3.

Всі учасники фестивалю отримали грамоти, а переможці – дипломи та медалі.

Організатори зазначають, що фестиваль та турнір відкритий для учасників з інших областей і вони сподіваються, що наступного року він переросте у Всеукраїнський.

Добре що є люди, які можуть справді показати, що ми браття козацького роду. Бажаємо Вам успіхів у цій благородній справі!

comments powered by HyperComments