У Харкові опозиція намагається оскаржити результати голосування в двох округах

П'ятниця, 2 листопада 2012, 12:50
Опозиція наполягає на перерахуванні голосів на окремих дільницях 168-го виборчого округу (Дзержинський район) та по всьому 171-му округу (Фрунзенський, частини Орджонікідзевського і Комінтернівського районів). Також юристи оскаржуватимуть і результати голосування вдома на окремих ділянках.
У Харкові опозиція намагається оскаржити результати голосування в двох округах

Юристи партії "Батьківщина" подали до Харківського окружного адмінсуду позови про бездіяльність ОВК і необхідності перерахунку голосів по окремих дільницях.

Про це повідомила заступник глави виборчого штабу об’єднаної опозиції "Батьківщина" в Харківській області Ірина Єфремова, яку цитує "Радіо "Свобода".

Вона розповіла, що у день голосування опозиція зафіксувала понад сотню грубих порушень. Серед них - підкуп виборців, підозріло високий відсоток тих, хто проголосував удома та в лікарнях, вкидання бюлетенів, примусова доставка студентів на виборчі дільниці під наглядом викладачів та проректорів.

За словами Єфремової, на Слобожанщині вибори були "нахабно сфальсифіковані".

А керівник юридичної служби облорганізації партії "Батьківщина" Світлана Семко уточнила, що особливо це стосується виборів у мажоритарних округах.

При цьому Семко наголосила, що довести порушення під час голосування і самого підрахунку голосів майже неможливо, бо закон "Про вибори народних депутатів", за її словами, написаний так, що оскаржити результати виборів дуже складно.

За її словами, ще перед виборами юристи опозиції подали близько 30 позовів за фактами незаконної агітації, але в більшості випадків суди відмовили в їхньому задоволенні.

Натомість у штабі Партії регіонів переконані, що вибори відбулися чесно, а порушення якщо й були, то дрібні, і вони не можуть вплинути на результати голосування.

comments powered by HyperComments