Геннадій Кернес стверджує, що Ярославський вирішив продавати «Металіст» ще до скандалу зі стадіоном

Андрій Іванов  |  Понеділок, 24 грудня 2012, 22:01
Харківський бізнесмен Олександр Ярославський вирішив продати футбольний клуб «Металіст» задовго до суперечливої ситуації з Обласним спортивним комплексом «Металіст».
Геннадій Кернес стверджує, що Ярославський вирішив продавати «Металіст» ще до скандалу зі стадіоном

 

Як заявив Г.Кернес на сьогоднішній прес-конференції, О.Ярославський тривалий час готувався до продажу футбольного клубу. «Мені було відомо про те, що О.Ярославський давно продає клуб. Всі переговори ведуться не один день», - сказав Г.Кернес.

Мер запевнив, що міська влада жодним чином не тиснула на харківського мільярдера-власника «Металіста».

«Не я причина цього вчинку. Я запевняю, що причина цього вчинку – гроші, фінансовий зиск і незрозуміла ситуація з договірними матчами, яка ще не розглянута в суді Лозани», - сказав Г.Кернес.

У той же час очільник міста звернув увагу, що О.Ярославський ходів включити у пакет продажу, наряду з клубом, ще й ОСК «Металіст», який перебуває в комунальній власності. Г.Кернес акцентував, що бізнесмену, згідно з наявними документами, належить лише частина під трибунних приміщень і деяке обладнання стадіону, зокрема камера-павук.

За припущенням Г.Кернеса, новий власник заплатив за ФК «Металіст» не менше 100 млн доларів. Мер високо оцінив здібності та потенціал Сергія Купченка, якого називають покупцем харківської футбольної команди. На думку Г.Кернеса, новий власник зможе втримати «Металіст» на тому ж рівні, який є звичним для команди останні сім років.

Довідка. 19 грудня депутати Харківської міськради звернулися до голови Харківської облради Сергія Чернова з проханням передати в комунальну власність Харкова спортивний комплекс «Металіст». У зверненні зазначається, що в 2007 р. міськрада передала обласній раді повноваження з управління майном стадіону. Тоді ж об`єкт почали реконструювати до Євро-2012. Харківський міський голова Г.Кернес вважає, що таке рішення не вплине на можливість футбольного клубу «Металіст» грати на стадіоні.

Г.Кернес у коментарях ЗМІ наголосив, що ОСК «Металіст» використовується неефективно і прибутки від його експлуатації отримує тільки приватний інвестор, а не міський бюджет.

 

comments powered by HyperComments