Cуддя С. Колесник затягує розгляд справи, щодо зникнення безвісти Євгена Тимченка

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 11 січня 2013, 07:23
Мати зниклого безвісти Євгена Тимченка від очевидців дізналася, що його схопили працівники міліції. Після цього син Ірини Левашової додому так і не повернувся
Cуддя С. Колесник затягує розгляд справи, щодо зникнення безвісти Євгена Тимченка

Ірина Левашова подала до суду на старшу слідчу з особливо важливих справ, полковника міліції Наталію Казакову. 10 січня 2013 року відбулося чергове засідання Київського районного суду міста Харкова.

Причиною судового позову стала відмова слідчої від запиту на витребування телефонограми в органи міліції про госпіталізацію до лікарні невідомої особи з тяжкими тілесними ушкодженнями, відмова від запиту на витребування статистичної карти хвороби з нейрохірургічного відділення Харківської обласної клінічної лікарні, відмова від витребування телефонограми за фактом смерті з лікарні до райвідділу міліції та витребування низки іншої інформації, необхідної для розслідування справи.

Ірина Левашова також оскаржує в суді бездіяльність слідчої Наталії Казакової, зокрема, блокування проведення судмедекспертизи. Потерпіла два роки стояла в черзі чекаючи ексгумації трупа й експертизи. Однак слідча вчасно не надала експертам гістологічного архіву, через що Ірина Левашова була зняти з черги. Після цього слідча призначила іншу експертизу, яка аж ніяк не влаштовує матір Євгена Тимченка. У новій експертизі, за якою знову треба стояти в черзі, більшою частиною мова йде не про труп, а про технічний засіб, тобто авто, через яке сталося ДТП.

Ірина Левашова через суд вимагає припинити бездіяльність слідчої Наталії Казакової і задовільнити її клопотання, тобто витребувати всі необхідні документи і провести належне розслідування справи.

Однак суддя С. Колесник не ухвалила жодного рішення щодо клопотань Ірини Левашової, які стосувалися дій чи без діянь слідчої.

До того ж, 10 січня 2013р. судове засідання було перенесено посилаючись на те, що Ірина Левашова не мала при собі копію постанови про призначення експертизи. Хоча таку постанову мати зниклого не витребовувала, бо має копію цього документа у себе в дома.

Таку ситуацію Ірина Левашова розцінює як зумисне затягування слідства і розгляду справи.

Сама слідча Наталія Козакова до суду не з’явилася. Представники міліції та прокуратури коментувати справу відмовляються.

comments powered by HyperComments