"Південна залізниця" хоче підвищити тарифи на проїзд в електричках

Понеділок, 21 січня 2013, 11:44
Для подальшого забезпечення перевезень у приміському сполученні на відповідному рівні, а це близько 340 приміських поїздів на добу, "Південна залізниця" збирається провести індексацію тарифів на 15%, яка, на погляд залізничників, є економічно обґрунтованою і вимушеною.
"Південна залізниця" хоче підвищити тарифи на проїзд в електричках

Відзначається, що в 2012 році "Південною залізницею" в приміському сполученні було перевезено 58,970 мільйона пасажирів.При цьому витрати дороги компенсувалися виручкою від продажу квитків тільки на 9%.

Згідно із законодавством України, "Південна залізниця" надає пільговий проїзд 26 категоріям громадян. "Фактично це означає, що 7 з 10 пасажирів приміських поїздів "Південної залізниці" – пільговики", - відзначають на у відомстві.

Вартість перевезення пільгового контингенту повинна компенсуватися за рахунок державного і місцевих бюджетів.

В 2012 році "Південна залізниця" перевезла пільговиків на 65,2 мільйона гривень, з них місцевими органами влади було компенсовано тільки 26,5 мільйона гривень, тобто менше 41%.

"Але навіть при повній компенсації вартості витрат перевезення пільгового контингенту приміські перевезення залишаються збитковими, тому що приміські пасажирські тарифи несуть соціальну спрямованість", - заявили на підприємстві.

В даний час питання індексації тарифів перебуває на узгодженні в Харківській, Полтавській та Сумській облдержадміністраціях.

comments powered by HyperComments