Умови утримання неповнолітніх в Харківському СІЗО відповідають вимогам законодавства – вважає Уповноважений Президента України з прав дитини

Андрій Іванов  |  Понеділок, 21 січня 2013, 14:05
Як повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це під час відвідування слідчого ізолятору сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.
Умови утримання неповнолітніх в Харківському СІЗО відповідають вимогам законодавства – вважає Уповноважений Президента України з прав дитини

«Якщо оцінювати умови утримання неповнолітніх, то керівництво СІЗО і пенітенціарної служби області зробили їх максимально відповідними вимогам нашого законодавства», - сказав Ю.Павленко.

Уповноважений Президента України з прав дитини прийняв та пообіцяв узяти до розгляду скарги двох неповнолітніх на, з їхньої точки зору, неправомірні дії слідчих міліціонерів.

«Кожне прохання, яке я отримав від дітей, а також ряд ситуацій, які, на мою думку, також потребують втручання, будуть взяті на контроль. По кожній ситуації ми дамо відповідь, і в кожній ситуації допоможемо по тому проханню, з яким до нас звернулись. Всі законні засоби, що в межах повноважень Уповноваженого Президента України у справах дитини, будуть застосовані для того, щоб права дитини, яка звернулася, були поновлені», - підкреслив Ю.Павленко.

Він також висловив переконання, що потрібно переглянути покарання, які не відповідають тяжкості скоєного неповнолітнім злочину.

«Головна моя місія - побачити долю кожної дитини і зробити все, що в силах Уповноваженого в справах дитини, щоб ця дитина стала на шлях виправлення, щоб термін її покарання був мінімальний, щоб будь-яке порушення, яке на всіх етапах слідства було скоєно по відношенню до неї, знайшло своє відображення, і справедливість була поновлена», - сказав Ю.Павленко.

 


comments powered by HyperComments