Обласна рада дозволила компанії «Шелл» видобувати газ на Харківщині

Андрій Іванов  |  Понеділок, 21 січня 2013, 16:10
Харківська обласна рада ухвалила рішення «Про погодження проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна, компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б. В.» та ТОВ «Надра Юзівська»
Обласна рада дозволила компанії «Шелл» видобувати газ на Харківщині

За відповідне рішення проголосували 88 зі 136 депутатів Харківської обласної ради. Таким чином, облрада фактично дозволила компанії «Шелл» видобувати газ із ущільнених порід піщаника на Харківщині.

Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, який був присутній на сесії під час погодження проекту, наголосив, що ця угода буде регулювати юридичні взаємовідносини між державою та інвесторами, де прописані всі екологічні, соціальні та інші вимоги до інвесторів. За його словами, нетрадиційний видобуток газу в Харківській області принесе в державний та місцевий бюджети не менше 150 млрд. грн. прибутку.

О.Проскуряков підкреслив, що інвестиції компанії «Шелл» в соціальну сферу регіону складуть 140 млн доларів. У цілому ж у проект компанія готова вкласти за «базовим сценарієм» до 10 млрд доларів, за «оптимістичним сценарієм» - понад 50 млрд доларів.

comments powered by HyperComments