Обласна влада обіцяє ще рік не підвищувати ціни на соціальні сорти хліба

Андрій Іванов  |  П'ятниця, 25 січня 2013, 15:18
На Харківщині підписано Меморандум взаєморозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба. Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, Меморандум передбачає забезпечення стабільних обсягів продажу та незмінний рівень роздрібних цін на хліб соціальних сортів, виготовлений за простою рецептурою.
Обласна влада обіцяє ще рік не підвищувати ціни на соціальні сорти хліба

Меморандум набуває чинності з дати його підписання та діє до 31 грудня 2013 року. Якщо за місяць до завершення терміну дії Меморандуму сторони, що його підписали, не висловили бажання припинити його дію, термін дії Меморандуму продовжується до 31 липня 2014 року.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що запасу зерна в Харківській області вистачить для того, щоб тримати ціну на хліб. «Сьогодні запаси зерна Аграрного фонду становлять близько 120-130 тис. тонн. Ще стільки ж знаходиться в засіках фермерів. Разом в області під 300 тис. т зерна. Нам цього цілком вистачить для того, щоб виробити стільки борошна, скільки нам знадобиться для того, щоб тримати ціну на хліб», - сказав він.

За словами М.Добкіна, Меморандум також передбачає, що в роздрібній мережі націнка на соціальні сорти хліба не перевищуватиме 4%.

У свою чергу заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов зазначив, що в Харківській області буде два соціальні сорти хліба.

«Ми домовилися з торговельними мережами, що соціальних сортів хліба в Харківській області буде два. Це хліб «Дарницький» круглий вагою 1 кг, який буде коштувати 4,79 грн. Так як в Харківській області є інші виробники, окрім «Салтівського хлібозаводу» і «Кулиничів» і вони не випускають «Дарницький», буде чорний хліб з житньо-пшеничного борошна: або подовий, або цеглинка. Але обов'язково в торгових мережах повинно бути написано - соціальний хліб. І другий хліб, білий цеглинка вагою 550 грам, буде коштувати 2,50 грн.», - сказав Ю.Сапронов.

Рентабельність, за його словами, пекарі будуть забезпечувати за рахунок величезної лінійки решти продукції, на яку вони теж отримають борошно з Аграрного фонду за тією ж ціною, що і для соціального.

comments powered by HyperComments