У центрі Харкова вчора ввечері загинув будівельник

Андрій Іванов  |  Вівторок, 5 лютого 2013, 12:00
У центрі Харкова, на вулиці Пушкінській, 84, де зводиться нове приміщення бібліотеки Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, загинув будівельник приватної фірми.
У центрі Харкова вчора ввечері загинув будівельник

Як сказав журналістам заступник прокурора Київського району Харкова Євген Соколов, за попередніми даними, робітника вбило стрілою башенного крану.

«Близько 18.00 (4 лютого – Ред.) на території будівельного об’єкта Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого впала стріла башенного крану, яка під час падіння смертельно травмувала одного з робітників», - сказав Є.Соколов.

Він зазначив, що зараз на місці пригоди проводяться первинні слідчі дії із залученням експертів Держгірпромнагляду, судово-медичних експертів, а також експертів міліції. Дані про цей випадок занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочалося досудове слідство, яке доручено проводити Київському райвідділу.

«Якщо є порушення норм охорони праці, які спричинили тяжкі наслідки, втому числі смерть людини, у нас існує у Кримінальному кодексі стаття 271 (порушення вимог охорони праці, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі», - зазначив прокурор.

comments powered by HyperComments