На Харківщині районна адміністрація незаконно передала в оренду понад 262 га земель водного фонду

Андрій Іванов  |  Вівторок, 5 лютого 2013, 18:20
У Куп’янському районі Харківської області чиновники райдержадміністрації незаконно передали в оренду приватним структурам та фізичним особам понад 262 га земель водного фонду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на Куп’янського міжрайонного прокурора Олексія Хоменка.
На Харківщині районна адміністрація незаконно передала в оренду понад 262 га земель водного фонду

За його інформацією, райдержадміністрація в порушення вимог ст. 123, ст. 124 Земельного кодексу України незаконно відвела у користування 9 фізичним та юридичним особам землі водного фонду загальною площею 167,4 га. Ділянки видані на умовах оренди без розроблення документації із землеустрою.

Крім того, без попереднього встановлення меж на місцевості, на підставі лише технічної документації були відведені землі водного фонду ще 5 підприємцям, у тому числі 1 сільськогосподарському, площею понад 90 га.

В іншому випадку, в технічній документації на відведення двох ділянок (загальна площа - 46,5 га) не визначено прибережну захисну смугу. До того ж не розроблено проект відведення землі.

«Міжрайонною прокуратурою до господарського суду Харківської області заявлено 15 позовів про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок водного фонду загальною площею 262,31 га», - зазначили в прокуратурі.

comments powered by HyperComments