У Харкові відкрився Українсько-індійський академічний центр

Андрій Іванов  |  П'ятниця, 8 лютого 2013, 14:07
У приміщенні Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відкрився Українсько-індійський академічний центр. Урочиста церемонія відкриття академічного центру пройшла за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні Раджіва Кумара Чандера та керівників харківського вишу.
У Харкові відкрився Українсько-індійський академічний центр

Проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Юрій Холін від імені ректора і від усього багатотисячного колективу викладачів університету привітав гостей навчального закладу та висловив переконання, що відкритий академічний центр допоможе зміцнити зв’язки України й Індії.

«Центр створює основу для того, щоб здійснювати спільні освітні, наукові, культурні проекти. Я сподіваюся, що з самого першого дня свого функціонування, академічний центр дійсно стане центром тяжіння нової енергетики, нових ідей, людей і взагалі відкриє нову сторінку у співробітництві наших країн», – сказав Ю.Холін.

Посол Індії у свою чергу запевнив, що Українсько-індійський центр буде мати підтримку з боку уряду Індії.

«Я дуже радий бути присутнім на цій зустрічі, яка є символом відновлення дружніх відносин між Україною та Індією. Дуже важливим є участь молодого покоління в побудові даних зв'язків між країнами. Я абсолютно впевнений, що центр буде служити виконанню даних цілей. Також причиною відкриття даного центру є важливість вивчення історії культури Індії. Тому центру буде надаватися повна підтримка з боку посольства Індії в Україні. 2013 є Роком української культури в Індії. А 2014 рік буде Роком індійської культури в Україні. У зв'язку з цим буде організовано низку заходів в Україні, в Індії, в тому числі в Харківському національному університеті», - сказав Р.К.Чандер.

За даними організаторів заходу, центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв'язків університету з Індією в культурній, науковій та освітній сферах, проведення різних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомоги індійським студентам, які навчаються в Харкові і сприяння організації їхнього дозвілля.

comments powered by HyperComments