Зі сховища на Харківщині вивезли для утилізації чергову партію меланжу вагою 380 тонн – Міністерство оборони

Андрій Іванов  |  П'ятниця, 8 лютого 2013, 21:39
Зі складів військової частини А-2136, що в Шевченківському районі Харківської області, на утилізацію за межі України вивезли чергову партію компоненту ракетного палива «меланж» (- окислювач ракетного палива) вагою 380 тонн.
Зі сховища на Харківщині вивезли для утилізації чергову партію меланжу вагою 380 тонн – Міністерство оборони

Як повідомили в Регіональному медіа центрі Міністерства оборони України, 7 спеціальних залізничних цистернах направлено до Російської Федерації для подальшої утилізації на підприємствах обороно-промислового комплексу.

Вивезення меланжу відбулося в рамках реалізації проекту Україна-ОБСЄ, який розпочато у 2009 році. Фінансування робіт ведеться за рахунок Данії, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Польщі, США, Угорщини, Фінляндії, Чехії та Швеції ( - для проведення комплексу заходів з вивезення "меланжу" з території Харківської області країни-донори ОБСЄ виділили понад 2,2 млн. євро).

«Це вже друга партія меланжу, яку ми відправили з частини після відновлення співпраці з міжнародною організацією наприкінці 2013 року. Перші сім цистерн кількістю 375 тонн було відправлено торік 18 грудня і приблизно стільки ж ми завантажили цього разу», - зазначив командир Складу ракетного пального Сухопутних військ Олександр Ніколаєв.

На цей час на сховищі в Шевченківському районі залишається понад 2,2 тисячі тонн меланжу та речовин інших типів.

За словами командування військової частини, повністю позбавитися від меланжу вдасться протягом першого півріччя 2013 року і усі необхідні кошти для цієї справи вже надійшли.

 


comments powered by HyperComments