Харківські прокурори подарували дітям з цукровим діабетом інсулінові помпи

Андрій Іванов  |  Неділя, 10 лютого 2013, 18:37
Працівники прокуратури Харківської області відмовилися від заробітної плати за один день і на зібрані кошти подарували дітям з цукровим діабетом інсулінові помпи. Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін в Обласній дитячій клінічній лікарні передав 6 сім’ям інсулінові помпи та 2-місячний комплект витратних матеріалів.
Харківські прокурори подарували дітям з цукровим діабетом інсулінові помпи

За словами прокурора, на це обладнання для інсулінозалежних дітей прокуратура Харківської області зібрала близько 150 тис. грн.

«Я отримав сьогодні моральне задоволення, дивлячись на цих дітей та їхніх батьків. Ми розуміємо, що наша допомога не вирішить проблеми остаточно, але, можливо, вона стане прикладом для інших. Я намагатимусь донести ту атмосферу, яка сьогодні панувала у цьому залі, колективу прокуратури», - зазначив Г.Тюрін.

Як зазначив присутній на акції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на сьогодні у Харківській області живуть 465 інсулінозалежних дітей, тому ініційована прокуратурою акція є чудовим прикладом соціальної відповідальності.

За його словами, сучасні технології дозволяють покращити якість життя дітей, хворих на діабет, адже захворювання накладає багато обмежень. Помпа за рахунок мікроголки, яка підключена до дитини, проводить впорскування інсуліну й мінімізує різкі коливання цукру в крові.

І.Шурма відзначив, що в області до цього було 10 дітей, які мають такі помпи і не залежать від своєї хвороби, тепер їх буде 16.

«Не завжди грошовий вимір говорить про цінність благодійної допомоги, тут треба говорити про людяність. Сьогодні працівники прокуратури виявили людяність, і цей приклад гідний наслідування. Коли у державі діє принцип «здоровий допомагає хворому, багатий – бідному» можна говорити про те, що суспільство іде у правильному напрямку», - підкреслив І.Шурма.

comments powered by HyperComments