Лінгвоінвалідність: історія хвороби. У Харкові ставили діагнози і пропонували ліки

Середа, 27 лютого 2013, 10:18
26 лютого у харківському Незалежному культурному центрі "INDIE" (вул. Чернишевська, 4/6) відбулася публічна дискусія на тему: «Лінгвоінвалідність: історія хвороби. Тотем і табу української мови». Ведучим дискусії виступив кандидат психологічних наук Віктор Пушкар, науковий керівник проектів ГО Інформаційний Центр "Майдан Моніторинг".
Лінгвоінвалідність: історія хвороби. У Харкові ставили діагнози і пропонували ліки

Для дискусії були запропоновані наступні тези. Як історично склалось неприйняття української мови в певних частинах суспільства? Зрештою, що ж таке правдива двомовність? Сумнівні ліки від розколу країни, "дводушність," чи, скоріше, дещо третє, поки відсутнє в публічній дискусії?

Учасники дискусії зосередилися на питання психології та правозахисту. А також на наукових рекомендаціях, що робити. Модерувала дискусію Наталка Зубар.

У дискусії взяли участь ппрофесор ХПІ Віталій Євстратов, який викладає українською, Люцина Хворост з Харківського мовного клубу «Апостроф», журналісти Олена Білозерська та Олекса Ярославцев з Інформацiйної агенцiї "Поряд з вами", Оксана Форостина, письменниця, редактор "Критики"  (включення з Києва), Роман Матис, ініціатива "И так поймут", Ярина Боренько, спеціаліст з громадської освіти (включення зі Львова). Також на зв’язку були розмовні клуби з Одеси та Донецька.

Сторiнка подiї в Facebook

 

comments powered by HyperComments