Уроки економіки від віце-прем’єра України Олександра Вілкула

Олена Красько  |  П'ятниця, 29 березня 2013, 14:30
Площа Свободи в полоні червоних ліній, рух транспорту тимчасово перекритий. Причина такої ізоляції – виїзне засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в Харківській області, котре відбулося 28 березня 2013 року.
Уроки економіки від віце-прем’єра України Олександра Вілкула

Тестував Харків на знак якості, віце-прем’єр України Олександр Вілкул. Місто не розчарувало політика: «За рівнем підготовки й рівнем реалізації проектів Харків ще раз підтвердив статус Першої столиці», - стверджує віце-прем’єр.  А от на інші області України чекає нелегке випробування, котре підготував для них Олександр Юрійович. Саме під час засідання у Харкові нардеп оголосив «конкурс творчих робіт» на тему «копійка гривню береже». Що мається на увазі. Кожна область України повинна витворити чудо-проект, котрий дозволить зекономити витрати газу. Часу на роздуми обмаль – всього-то 2 тижні, оперативність в такому випадку не завадить. Це за принципом «ви нам ідею, ми вам гроші».  Віце-прем’єра цікавить  час реалізації проекту, його окупність та скільки коштів треба, щоб ідея запрацювала.

Задум гарний, від економії ніхто ще не страждав, та дещо не зовсім зрозуміло. Чому така пропозиція з’явилася лише наприкінці опалювального сезону?  Хоча це вже й не важливо. Головне є ідея, а там вже якось воно буде. Вся надія на творчо-креативне мислення очільників областей України. Можливо, здійсниться ретроспекція й будемо грітися біля багаття. Час покаже чи спрацюють запропоновані гіпотези, а поки залишається чекати на нові відкриття, котрі допоможуть українцям економити блакитне паливо.

 

comments powered by HyperComments