Перші за 40 років нові меблі для державної школи - за гроші батьків та мікрогрант Міжнародного фонду «Відродження»

Четвер, 14 березня 2013, 23:22
Майже півсотні батьків учнів та вчителів місцевої школи с.Нова Чернещина Сахновщинської районної ради Харківської області надали кошти для придбання нових меблів та наочності для учнів початкових класів та дітей дошкільного віку. Шкільні меблі не оновлювалася у Новочернещинській школі І-ІІ ступенів з 70-х років минулого століття.
Перші за 40 років нові меблі для державної школи - за гроші батьків та мікрогрант Міжнародного фонду «Відродження»

Завдяки фінансовому внеску 23-х батьків учнів та 25-х працівників Новочернещинської школи І-ІІ ступенів у розмірі 1885 грн. та отриманню мікрогранту місцевою громадською організацією «Школа життя» у школі тепер облаштовані класи початкової ланки та кімната групи короткочасного перебування дітей дошкільного віку. Діяльність керівництва школи та сільського активу впроваджується у рамках ініціативи «Збережемо нашу школу».

Серед поновлень 15 одномісних парт із стільцями, шестигранний стіл, 3 комплекти настільних та 15 комплектів розвиваючих ігор, 3 комплекти таблиць та Інформаційний стенд.

«Наші діти та вчителі дуже зраділи, коли старі, важкі, незграбні парти замінили на нові, за якими так зручно сидіти та працювати» - ділиться враженнями голова ГО «Школа життя», вчитель початкових класів Новочернещинської школи І-ІІ ступенів Леся Таранець. «У нагоді стануть і комплекти таблиць з письма, математики, російської мови. Адже це так не просто, коли треба вчити аж три мови» - зауважувала вона.

Також у рамках ініціативи було придбано інформаційний стенд зі зручними віконечками. За його допомогою будуть висвітлюватися шкільні події.

Директор школи Микола Толстік, звітуючи перед батьками, зауважив: «Дякую всім, хто не залишився байдужим до долі нашої школи. А це майже половина від численності батьків учнів і весь педагогічний склад та працівники закладу. Ми доклали майже 30% до суми, що була потрібна для закупівлі меблів та методичних матеріалів. Нові придбання - це реальний прояв нашої спільної мети - збереження школи для села та майбутніх школярів»

Ініціатива «Збережемо нашу школу» реалізується в рамках проекту «Разом до збереження та розвитку освітніх послуг в малих громадах» за сприяння Східноукраїнського центру громадських ініціатив за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

comments powered by HyperComments