У пошуках наших предків. Презентація антропології історичних українських земель в книгарні "Є"

Субота, 13 квітня 2013, 22:12
Книгарня «Є» та інформаційно-аналітична агенція «Наш час» запрошують на презентацію книги Сергія Сегеди «У пошуках предків. Антропологія та етнічна історія України». Зустріч відбудеться у вівторок, 16 квітня, початок — о 18:00, за адресою: Харків, вул. Сумська, 3 (метро «Історичний музей»).
У пошуках наших предків. Презентація антропології історичних українських земель в книгарні "Є"

Коли на теренах сучасної України з’явилися перші люди? Який зовнішній вигляд мали мисливці на мамонтів? Чи був однорідним етнічний склад мезолітичних племен України? Де розташовувалася «прабатьківщина» індоєвропейців?

Чи були творці трипільської культури автохтонами на сучасних українських історичних землях? Хто вони, кіммерійці, скіфи та сармати? Які фізичні риси були притаманні стародавнім слов’янам і людності «Руської землі»? Де слід шукати найдавніші антропологічні витоки сучасних українців?

Як було реконструйовано зовнішність Нестора Літописця, Ярослава Мудрого, Івана Сірка й інших визначних постатей української історії?
Відповіді на перелічені та інші запитання пропонує ця книга, де узагальнено дані з антропології історичних українських земель від найдавніших часів до сьогодення.

Вхід вільний.

Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».

Довідка: Сергій Петрович Сегеда народився 28 квітня 1949 року в м. Барвінкове на Харківщині. Відомий український антрополог та етнолог, доктор історичних наук. Професор, головний науковий співробітник Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України.

 

comments powered by HyperComments