Духовне здоров`я і поезія в Харківській «Просвіті»

Дарія Гриценко  |  Вівторок, 7 травня 2013, 20:51
Щовівторка в «Просвіті», що на Римарській, 18, відбуваються цікаві зустрічі, лекторії, презентації - такі своєрідні просвітянські вечорниці. Цього разу просвітян зацікавила тема здоров'я. Вже не раз тут виступали представники традиційної і нетрадиційної медицини, науковці.
Духовне здоров`я і поезія в Харківській «Просвіті»

Нині просвітяни розпочали своє зібрання з теми духовного здоров`я людини. Особливо змістовним і високодуховним був виступ керівника громадського об`єднання «Україніка» Ніни Баласанян. Вона відзначила першорядну роль духовного здоров`я у житті людей порівняно з фізичним.

У своїх виступах Ніна Кобзар, Валентина Овод, Ніна Гаманенко зазначили, що треба прислухатися до духовних законів, жити в гармонії зі Всесвітом, з природою, з бажанням поліпшувати духовне здоров`я народу.

Поезія, музика, література допомагають опанувати кращі набутки людства.

Приємною несподіванкою був прихід до «Просвіти» Евеліни Волчок, яка прийшла поділитися радістю – виходом двох книг – «Очима сучасників» та «Круг моих друзей».

Евеліна Волчок та Валентина Овод

В молодості у Евеліни було нелегке життя, проблеми зі здоров`ям, але чистота душі і бажання нести добро людям відтрутили всі негаразди життя і нині вона перебуває у творчому розквіті. Такий відомий письменник як  Юрій Стадниченко цінував літературну діяльність Евеліни Волчок, особливо ії талант перекладача з української мови на російську і навпаки.

Ніна Кобзар з авторкою

Ось так дуже тонко поєдналися "Просвіті" поезія і духовне здоров`я.

На фото:

1. Евеліна Волчок

2. пані Юлія - сестра авторки

3. В. Овод читає вірші Е. Волчок

4. Ніна Баласанян, керівник  ГО  «Україніка».


comments powered by HyperComments