Чугуївська правозахисна група надає землякам практичну юридичну допомогу

Георгій Кобзар  |  Субота, 11 травня 2013, 17:25
«Центр правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи (ЧПГ) продовжує практику залучення волонтерів до виїзного прийому громадян. Наприкінці квітня у селищній раді смт Кочеток Чугуївського району Харківської області відбувся черговий виїзний прийом, організований спеціалістами Центру. З відвідувачами спілкувалися голова Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов, керівник громадської приймальні Центру Юрій Чумак та волонтер ЧПГ – студент Харківського національного університету внутрішніх справ Ігор Сєвідов.
Чугуївська правозахисна група надає землякам практичну юридичну допомогу

Слід зазначити, що Ігор є мешканцем селища Кочеток, добре знаним односельцями як порядна та енергійна молода людина. Майбутній юрист уважно вислуховував візитерів, за необхідності відшуковував витяги із законів в Інтернеті, надавав практичні поради, занотовував проблемні правові питання, які необхідно опрацювати у майбутньому.

Питання, що цікавили громадян, були різноманітними: виконання рішення апеляційного суду щодо здійснення виплати дитині війни, отримання заборгованості за аліменти, пропущення строку позовної давності, оформлення самобудови тощо.

Враховуючи, що у прийомі брав участь юрист високої кваліфікації адвокат Роман Лихачов, на усі запитання, з якими зверталися жителі селища Кочеток, були дані вичерпні відповіді, надана фахова правова консультація.

Також керівник приймальні Юрій Чумак поділився з відвідувачами інформаційними буклетами та пам’ятками, підготовленими Міжнародним фондом «Відродження» за програмою «Верховенство права».

На думку Ігоря Сєвідова, досвід, набутий їм під час роботи виїзної приймальні, є непересічним, адже тільки у практичній діяльності теоретичні знання, набуті під час навчання у виші, викарбовуються у сталі емпіричні навички.

 

comments powered by HyperComments