Кіноклуб Молодіжного Націоналістичного Конгресу: інший погляд на відомі факти

Світлана Шкурай  |  Середа, 17 липня 2013, 14:01
Ось уже три роки в Харкові діє «Український кіноклуб» або «Кіноклуб Молодіжного Націоналістичного Конгресу». Він проводиться харківським осередком згаданої організації. Останнім показаним фільмом був «Рівень секретності 18», а вже сьогодні о 19 годині відбудеться перегляд стрічки «V означає VЕНДЕТТА».
Кіноклуб Молодіжного Націоналістичного Конгресу: інший погляд на відомі факти

«На «Рівень секретності 18» прийшло десь 30 людей, бо фільм доволі цікавий. У ньому демонструються 18 фактів з історії Другої світової війни на території України, котрі приховувала радянська пропаганда. Щодо кожного з них існує достатньо доказів, аби вони не вважалися ані версіями, ані гіпотезами. Більшість із цих фактів була особливо засекречена і не розсекречена повністю до теперішнього часу. Кожен із перерахованих фактів - це велика помилка радянського командування, яка призвела до численних людських і стратегічних втрат, яка потім була старанно прихована радянською владою.» - розповідає Андрій Руденко, голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу у Харківській області.

За час роботи активісти молодіжного громадського об’єднання встигли показати фільми "Вітер, що гойдає Верес", «Срібна земля», «Майкл Коллінз», «Криваві Совєти», "Карпатська Україна" та багато інших.

- Андрію, навіщо ти займаєшся організацією подібних показів?

- Сьогодні повним ходом іде розвиток «русского міра», люди не розуміють, що з українців роблять ослів. Минуле показує, що єдині кому ми потрібні, так це самі собі. Наші фільми покликані, перш за все, показати молоді те, чого вона не знає, а кінопоказ, є найбільш простий формат для підтвердження інформації.

- Тобто орієнтовані такі заходи на молодь?

- Прийти може кожен, але цільова аудиторія - молодь, бо вона завжди була головним рушієм держав. Ми сьогодні хочемо закликати і спонукати молодь до дій, адже з кожним днем "покращення" стає ближчим до наших домівок. Нам потрібні нові молоді лідери та нові політики - люди, які думають по-іншому, не так, як сьогоднішня номенклатура. Але фільми - це тільки мала частина роботи, цим ми тільки хочемо привернути увагу до діяльності нашої організації, молодих та амбіційних молодих людей, які готові розбудовувати нову самостійну та соборну Україну.

- На фільми приходять люди, зацікавлені темами кінострічок. Чи є сенс продовжувати покази?

- Так, є. Останній раз було десь 90 % нових людей.

Над проведенням показів всі ці роки працювала ціла команда. Хлопці та дівчата шукали приміщення, робили афіші, розсилки та підбирали стрічки. І все заради того, щоб показати іншу правду, в яку вони вірять, якою хочуть поділитися, яка на їхню думку, зможе виховати з молодих громадян України справжніх патріотів.

«Кіно, як відомо, має дуже сильний пропагандивний ефект, це розуміє США і Росія, ці країни щороку випускають стрічки з патріотичним змістом. У нас нічого подібного немає. Держава патріотичним вихованням не займається взагалі, тому ми і проводимо свої кіноклуби, щоб пропагандувати героїку та патріотизм серед української молоді.» - підкреслює Голова Секретаріату МНК в Харківській області Оксана Кузан.

comments powered by HyperComments