Все тече, крім "Березівської". Мінеральна лікувально-столова вода збанкрутувала через 150 років

Четвер, 8 серпня 2013, 14:59
Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод «Березівські мінеральні води», який працював у Дергачівському районі Харківщини, визнаний банкрутом. Таке рішення ухвалив 29 липня господарський суд Харківської області, притому ініціатором порушення відповідної судової справи виступив завод.
Все тече, крім "Березівської". Мінеральна лікувально-столова вода збанкрутувала через 150 років

.Ліквідатором підприємства призначений Василь Бондаренко.

Завод  "Березівські мінеральні води"  був крупним виробником мінеральної води в Україні. В 2009 році на заводі була запущена лінія з номінальною потужністю 2500 пляшок на годину.

Цікаво, що банкрутство підприємства відбулось в рік 150-річчя продажу мінеральної води под торговою маркою "Березівська".

Довідка:

Водозабір Березівського родовища проводиться з двох свердловин, які облаштовані на водоносний горизонт Харківських відкладів палеогену. Дослідження лікувальних якостей цієї мінеральної води почали видатні хіміки Микола Бекетов і Олександр Бутлеров ще у 1862-1863 роках.

А  уже з 1863 року мінеральна вода «Березівська» використовувалась у торгівельній  та аптечній мережі Російської імперії та постачалось до царського столу.
Якість та престиж мінеральної води «Березівська» в минулі часи позначилися на розширенні географії її споживання та популярності не тільки в Україні, але також у Росії, Молдові, Білорусі та інших країнах.
Вода мінеральна «Березівська» постачалась на судна Північного та Тихоокеанського флотів для споживання в тривалих автономних походах.

Дослідження мінеральної води «Березівська» підтверджують, що склад води не змінився з 1862  року, а її лікувальні властивості аналогічні властивостям води «Нафтуся» з Трускавецького джерела.

ТОВ «Завод «Березівські мінеральні води» - одне з найстаріших підприємств з випуску мінеральної води в Україні. Виробництво мінеральної води здійснювалося на базі сучасних технологій. Продукція підприємства ще кілька років тому користувалась попитом не лише в Харківській області, але й по всій Україні. На заводі діяла сертифікована система управління якістю на відповідність вимогам ДСТУ ІSO 9001-2001 та система управління безпекою харчових продуктів НАССР.




 

comments powered by HyperComments