«Харків-Арена» ще немає дозволу на будівництво

Ольга Телипська  |  Вівторок, 3 вересня 2013, 17:04
Зодчі спортивного комплексу мають поки що тільки дозвіл на підготовчі роботи. Про це заявив начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області Олександр Мальцев.
«Харків-Арена» ще немає дозволу на будівництво

Дозволу на побудову багатофункціонального комплексу немає. Зараз ведуться підготовчі роботи.

«Харків-Арена» належить до категорії об’єктів 4-5 категорії, яким, в свою чергу, дозвіл на будівництво видають у столиці, а Харків лише контролює процес будівництва. Об’єкти такої категорії завжди в центрі уваги  ДАБК.

Отож, як пояснив пан Мальцев, дозволу на проект, що пройшов повну експертизу, поки немає. Мовою архітектурно-будівничої інспекції цей процес має зайти на експертизу, яка проводиться у столиці. Вже по виходу з експертної оцінки з наданням  усіх документів організатори отримають дозвіл на початок будівельних робіт. Наразі закладено лише капсулу.

Харків має гарний досвід у такому масштабному процесі – досвід у підготовці будівель під час Євро-2012, зокрема практика спостереження за стадіоном «Металіст».  Команда, що займається  «Харків-Ареною»,  достатньо добра та кваліфікована, як вважає начальник інспекції ДАБК у Харківській області, і сьогодні вони консультуються з відомством практично в усьому, що стосується будівництва спортивного комплексу  «Харків-Арена».

Нагадаю, 23 серпня в Харкові офіційно стартувало будівництво багатофункціонального спортивного комплексу  «Харків-Арена» до Чемпіонату Європи з баскетболу  2015 року.

«Харків-Арена» будується для проведення матчів цього, а також для проведення інших спортивних змагань, концертів, виставок. Арена буде розрахована на 6 тис. місць під час проведення баскетбольних матчів, на 5 тис. - під час хокейних матчів і на 7 тис. - під час концертів. Здати в експлуатацію комплекс планується в 2014 році.

comments powered by HyperComments