«Харківтрансгаз» судиться з Інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області.

Ольга Телипська  |  Вівторок, 3 вересня 2013, 20:37
Про це повідомив начальник Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області Олександр Мальцев. Відомство оштрафувало управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» на 1 млн. грн. за надання недостовірних даних по здачі газопроводу в експлуатацію.
«Харківтрансгаз» судиться з Інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області.

Корпорація хотіла отримати сертифікат про прийняття об'єкта до експлуатації, хоча будівництво ще далеке від стадії завершення.

«Харківтрансгаз» намагається оскаржити штраф у суді, однак поки суд ухвалив рішення на користь ДАБКу.

До того ж, як повідомив пан Мальцев, ще один великий штраф буде накладено найближчим часом на будівельників заправки в Золочівському районі - за те, що останні подали документи на отримання сертифіката, хоча об'єкт був ще зовсім не готовий до експлуатації. Розмір штрафу в цьому випадку може перевершити вартість власне заправки. Саме так строго буде карати архітектурно-будівельне відомство злісних правопорушників.

За словами пана Мальцева, в цілому за вісім місяців поточного року  інспекція наклала  492 штрафи на 3,6 млн. грн., з них 2 млн. грн. вже сплачено до бюджету (за відповідний період минулого року було накладено 157 штрафів на 1 млн. грн.). Він наголосив, що ДАБК став жорсткіше ставитися до порушень: лібералізація дозвільних документів призвела до того, що «будівельники розслабилися». Серед «найпопулярніших» порушень – неякісний авторський та технічний контроль, відхилення від проектів будівництва без внесення до них змін.

Також інспектори  ДАБК  виявили у 2013 році 128 випадків самовільного будівництва (у 2012 році – 26).

comments powered by HyperComments