Німецький дебют у Харкові: виставки, концерти, контакти

Ольга Телипська  |  Субота, 14 вересня 2013, 14:21
Сьогодні в Харкові стартують тижні Німеччини в Україні. Тритижнева всеукраїнська ініціатива охопить найбільші міста нашої держави та представить ФРН з найкращих сторін.
Німецький дебют у Харкові: виставки, концерти, контакти

Як повідомив на прес-конференції Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку  Детлеф Вольтер, програма заходів доволі насичена та охопить усі сфери: ми матимемо змогу познайомитись з Німеччиною слухаючи класичну музику,  проводячи конференцій, змагання, виставки, презентації та дискусії.

Харків як побратим Нюрнберґа буде центром проекту, тут відбудеться найбільша, після Києва, кількість акцій – 20 україно-німецьких заходів.

Харків’яни вже сьогодні матимуть змогу завітати на виставку, яка присвячена маловідомим історичним подіям – масовим народним виступам у Німецькій Демократичній Республіці (НДР) 1953 року, які увійшли в історію як «Берлінське повстання». Відкриє виставку особисто Детлеф Вольтер в Домі Нюрнберґа. Сьогодні ж ввечері усіх любителів класичної музики запрошують до Будинку органної та камерної музики, де відбудеться концерт вокальної лірики німецьких композиторів.

Унікальність проекту підтвердиться дебютною акцією в нашій країні та в Харкові зокрема – «Тижні Німеччини в Україні» представлять «Ніч науки». В цей час десять наукових установ міста відкриють свої двері для гостей.

В рамках «Тижнів Німеччини в Україні» також відбудеться масштабне представлення традиційної німецької кухні та багато інших цікавого та пізнавального.

Почесний консул ФРН у Харкові Т. Гавриш, Генеральный консул ФРН у Донецьку Детлеф Вольтер, представник міської ради Нюрнберга, куратор проекту «Ніч Науки» в Харкові Штефан Кесслер

Як наголосила Тетяна Гавриш: «Мета цього проекту показати жителям Харкова дивовижну та унікальну Німеччину: цікаву, багатогранну. Дати можливість налагодити цікаві контакти, пробудити інтерес до цієї країни, створити та зініціювати цікаві проекти. І звісно ще більше розвивати україно-німецькі відносини».

//www.kiew.diplo.de

До слова варто зазначити, що Харків демонструє найбільшу активність в двохсторонніх стосунках обидвох держав. Так, за останні десять місяців у нашому місті було відкрито три україно-німецьких центра у ВНЗ Харкова. Влітку цього року відкрито візовий центр ФРН у Харкові, а бізнес-проекти саме у нашому місті є найбільш розвиненими в порівнянні з іншими регіонами держави.  

У рамках всеукраїнської ініціативи в Харкові протягом трьох тижнів відбудеться більше 20-ти культурних та наукових акцій: конференцій, конкурсів, виставок тощо.

«Тижні Німеччини» в Харкові відбуваються за підтримки Генерального консульства Німеччини в Донецьку, Почесного консула Німеччини в Харкові, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та представників німецьких організацій у Харкові.

comments powered by HyperComments