Гібридне авто на 3D-принтері або «Ніч науки» по-харківські

Ольга Телипська  |  Неділя, 15 вересня 2013, 15:33
28 вересня харківські ВНЗ закриватися не будуть, точніше вони привідкриють свої таємниці з 17.00 до 24.00 години усім охочим: в нашому місті відбуватиметься незвична, але вкрай цікава акція «Ніч Науки». Захід проходитиме в рамках проекту «Тижні Німеччини в Україні».
Гібридне авто на 3D-принтері або  «Ніч науки» по-харківські

Куратор проекту у Харкові Штефан Кесслер поділився кількома нюансами акції. Перш-за-все, він акцентував увагу на тому, що Харків було обрано єдиним містом України з поміж інших учасників. Причина проста – наше місто посідає перше місце серед інших в розвитку передових досягнень науки.

Особисто пан Кесслер, який організовує аналогічну акцію в Нюрнберзі, розповів, що був приємно вражений цікавими науковими відкриттями в інституціях Харкова.

Дебютні «Ночі» об’єднають 10 установ – учасників, які в неформальній обстановці познайомлять харків’ян зі своїми науковцями, викладачами, установами, що займаються новітніми технологіями та наукою загалом. Окрім того, можна буде самому взяти участь у наукових експериментах, дискусіях і насолодитися програмою пізнавальних заходів.

Наукові досягнення будуть представлятися у цікавий та незвичний спосіб. Відвідувачі матимуть змогу побачити автівку, якій потрібно всього лише 1 літр палива, щоб проїхати 560 кілометрів. Або розгледіти гібридне авто, роздруковане на 3D-принтері. Гібридне авто оснащене двигуном внутрішнього згоряння, що працює на бензині і етанолі, а також акумуляторною батареєю. Акумулятор машини можна повністю зарядити за ніч, наприклад, за рахунок енергії, накопиченої сонячними батареями, встановленими на даху гаража.

Наукові експерименти покажуть як зі 100 грамів полуниці отримати вітамінний запас, який потрібен людині на добу.

«Ніч науки»  – безпрецедентна акція, яка дозволить заглянути в майбутнє та можливо навіть його змінити. «Ніч науки», без зайвого пієтету, може і повинна стати брендом Харкова.

Нагадаю, що «Тижні Німеччини» в Харкові відбуваються за підтримки Генерального консульства Німеччини в Донецьку, Почесного консула Німеччини в Харкові, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та представників німецьких організацій у Харкові.

comments powered by HyperComments