Громадськість зустрілась з новим єпископом Харківським і Богодухівським Київського Патріархату владикою Митрофаном

Юлія Гуш  |  Вівторок, 1 жовтня 2013, 23:10
12 вересня на Харківську кафедру прибув новий правлячий архієрей – єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан (в миру Володимир Бутинський).
Громадськість зустрілась з новим єпископом Харківським і Богодухівським Київського Патріархату владикою Митрофаном

За весь час перебування на посаді владика Митрофан встиг навідати підпорядковані йому парафії, зустрітися зі своїми парафіянами, керівниками міста та представниками різних громадських організацій. Єпископ також відслужив низку архієрейських літургій в храмах Київського Патріархату Харківщини.

30 вересня владика Митрофан мав зустріч з громадськими діячами, які 20 липня організували  поїздку в Луганськ на відкриття кафедрального Свято-Троїцького собору Київського Патріархату. З керівником громадської організації «Україніка» Ніною Баласанян домовились про взаємну співпрацю за різними напрямками суспільної діяльності: захист української мови як основного чинника самоідентифікації українського народу, боротьба за підвищення духовного рівня суспільства, зокрема протидія тим деструктивним процесам, що зараз відбуваються в молодіжному середовищі, захист традиційних українських цінностей, таких, наприклад, як сім’я, залучення мешканців нашого регіону, особливо молоді, до православної віри.

Євген Левін,  єпископ Митрофан,  Ніна Баласанян

А про співпрацю з політичними партіями та громадськими організаціями владика Митрофан спілкувався з членом обласного проводу Конгресу Українських Націоналістів, обласної управи братства ОУН-УПА та Ради обласного об'єднання «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Євгеном Левіним. Представники громадських організацій висловлюють надію, що молодий та енергійний єпископ сприятиме духовному відродженню Слобожанщини як незамінної частини єдиної Української держави. 

comments powered by HyperComments