Свободу захисникам Арктики! Харківські екологи сьогодні пікетували консульство Росії

Ірина Гончарова  |  Вівторок, 8 жовтня 2013, 21:26
8 жовтня у Харкові на вулиці Ольмінського 22, біля Генерального консульства Російської Федерації екологічні організації провели пікет «Свободу в'язням Арктики!». Українські активісти прийшли підтримати своїх колег з «Грінпісу», заарештованих у Росії. Подібні пікети відбуваються в ці дні у багатьох містах різних країн світу.
Свободу захисникам Арктики! Харківські екологи сьогодні пікетували консульство Росії

Як зазначив голова  ГО «Зелений Фронт» Олег Перегон, «приклад абсолютно невмотивованої жорстокості і абсурдної несправедливості явила світу російська влада. 19 вересня на мирне судно «Arctic Sunrise» організації «Грінпіс» вчинили напад російські спецслужби. Всі люди, які перебували на борту, були захоплені і викрадені. А стався цей напад у нейтральних водах, що навіває думку про піратський характер нападу. Екологи не заради розваги перебували в Баренцовому морі, коли на них було скоєно напад. Вони проводили акцію, спрямовану на захист Арктики, якій сьогодні загрожує знищення через пожадливість цілого ряду нафтових і газових компаній, серед яких окреме місце посідає «Газпром». Економлячи на екологічних заходах, фахівцях, технологіях, ці хлопці швидко перетворюють колись заповідну Арктику на смітник, користуючись відсутністю свідків».

Метою грінпісівців було повісити на  буровій платформі «Прирозломній» плакати природоохоронного змісту, щоб закликати громадян усього світу зупинити катастрофу, яка насувається. Разом з екологами на борту перебували і теж були захоплені російський фотокореспондент  і кок  судна (громадянин України).

Суд  в місті Мурманську висунув екіпажу «Arctic Sunrise» обвинувачення в піратстві і затримав судно, яке плаває під прапором Нідерландів. Два місяці позбавлення волі до судового розгляду – це рішення суду шокувало весь світ! 30 природоохоронців  опинилися за гратами разом з журналістом і коком.

Учасники харківського пікету вимагали від російської влади негайно звільнити захоплене судно організації  «Грінпіс» та його екіпаж - природоохоронців та журналістів.




 

comments powered by HyperComments